ABD’nin En Büyük Eyaletinde Kripto Para Yasası Onaylandı: Katı Kurallar Geliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaliforniya valiliği, kripto para şirketleri üzerinde daha sıkı düzenlemeleri devreye sokacak tasarıyı onayladı.

ABD’nin nüfus bakımından en büyük eyaleti Kaliforniya, kripto para sektörü üzerinde daha net ve sıkı bir politikaya geçmeye hazırlanıyor. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından onaylanan düzenleyici tasarı 1 Temmuz 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.

Newsom 13 Ekim’de yayınladığı bir yayınlanan bildiride, “Dijital Finansal Varlıklar Yasası” başlıklı tasarının beraberinde neler getireceğine yer verdi. Paylaşılan detaylara göre söz konusu yasa, kripto para firmalarının lisanslama şartlarını karşılamasını, mali kayıtlar tutmasını ve düzenleyici kurumlara denetleme izni vermesini zorunlu kılacak.

Bununla birlikte hem bireylerin hem de kurumsal şirketlerin kripto para alanında iş yapabilmek için Finansal Koruma ve Yenilik Departmanı (DFPI) lisansı alması gerekecek. Tüm şartları sağlayan bireyler ve kurumlar operasyonel lisans alarak yasal bir şekilde kripto paralarla ilgili hizmetleri halka sunabilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Gavin Newsom, 2025 yılında hayata geçecek bu yasanın sektör için daha fazla netlik sağlayacağını dile getirdi:

Bu yasa hem tüketicilere, hem düzenleyicilere hem de bu yeni lisans çerçevesine tabi işletmelere netlik sağlamak için hem düzenleyici süreçte hem de tüzükte daha fazla iyileştirme gerektirecektir. Tüketicileri zarardan korumak ve sorumlu bir inovasyonu teşvik etmek arasında uygun dengeyi kurmamız çok önemlidir ve bunu başarmak için tasarının yazarıyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.

Sunulan mektupta ayrıca DFPI’nin bu regülatif uygulamaları hayata geçirmek için 18 aylık bir süreye ihtiyaç duyabileceğin vurgulandı.

Newson, 2022 yılında bu yasa tasarısına karşı biraz çekingen davranmış ve sunulan düzenleyici önlemlerin değişken kripto para piyasası için yeterli olmayacağını savunmuştu. Fakat yapılan revizelerin ardından tasarı Newson tarafından onaylanmış oldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’nin En Büyük Eyaletinde Kripto Para Yasası Onaylandı: Katı Kurallar Geliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!