Kaliforniya Valisi’nden 2025’te yürürlüğe girecek kripto yasasına onay geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söz konusu yasa, kripto para şirketlerine lisans zorunluluğu getirirken, finansal kayıt tutma ve düzenleyiciler tarafından denetlenmeyi mecbur kılacak. 

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom 25 Haziran’dan itibaren yürürlüğe girecek kripto işi yapan işletmelere çok daha katı düzenlemeler getiren kripto para yasasını onayladı.

13 Ekim’de yayımlanan açıklamaya göre Dijital Varlıklar Kanunu adlı yasa, dijital varlık işleriyle uğraşan hem bireyleri hem de şirketleri Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı’ndan (DFPI) lisansa tabi olmayı zorunlu kılacak. 

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom imza mesajı, 13 Ekim. Kaynak: CA.gov.gov

Mevzuat dokümanlarında, bankacılık ve para transferi hizmetlerini DFPI yetkilisinin verdiği lisans olmaksızın yapılmasını yasaklayan Kaliforniya’nın para aktarım yasalarına vurgu yapıldı.

Ancak yeni kripto yasası DFPI’ın kripto şirketlerine çok daha katı denetleme gereksinimleri ve kayıt tutmaya yönelik zorunluluklar getirecek.

However, the new crypto bill will allow the DFPI to impose stringent audit requirements on crypto firms and force them to uphold recording requirements. The statement noted:

““Bu yasa, lisans sahiplerine ticari faaliyetlerinden beş yıl sonraki dönemde bütün varlıklar, yükümlülükler, sermaye, gelir ve giderlerini aylık bazda listeleyen defterikebirin sunulmasını zorunlu tutuyor.”

Açıklamada, yasaya uymayan şirketlerin cezai yaptırıma uygulanacağı belirtildi. 

Geçen yılın bu zamanlarında Newson, Kaliforniya’daki dijital varlıkları lisanslandırma ve düzenleyici bir çerçeve sunmayı hedefleyen çok benzer bir yasa tasarısını reddetmişti.

Söz konusu yasa tasarısı Kaliforniya Eyalet Meclisi’nde muhalefet şerhi olmadan geçmesine rağmen Vali Newsom yasayı “imza atmadan” geri yollayacağını söylemişti.

Kaliforniya Valisi yasa tasarısının hızla değişen kripto trendlerini yakalayacak esnekliği olmadığını söylemişti. O dönem Newson, kripto lisansları üzerine yasa tasarısı üzerinde çalışmadan önce federal yasaların gelmesini beklediğini açıklamıştı.

Bu zaman zarfında, Cointelegraph olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin en üst düzey tüketici mali koruma kurumunun, tüketicileri sahte kripto transferlerinden korumak için Elektronik Fon Transferi Yasası’nı kullanmayı düşündüğünü haberleştirmiştik. 

Tüketici Mali Koruma Bürosu Direktörü Rohit Chopra yakın zamanda yaptığı açıklamada, elektronik para transferlerinde “yetkisiz transferlerden kaynaklanan tüketici kayıplarını” sınırlamayı amaçladıklarını söylemişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kaliforniya Valisi’nden 2025’te yürürlüğe girecek kripto yasasına onay geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!