SEC Başkanı Gensler, Grayscale konusunda yorum yapmaktan kaçındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler, Grayscale ile ilgili sorulan sorulara yanıt vermekten kaçındı.

The Block’un haberine göre Gensler, düzenlenen basın toplantısında Grayscale ile ilgili olarak sessiz kalmayı tercih etti. 

Regülatörün, Grayscale’in spot Bitcoin ETF teklifini yeniden incelemesine ilişkin karara itiraz etmesi için gece yarısına kadar süresi bulunuyor. Mahkeme, SEC’in kararının keyfi olduğunu belirterek böyle bir karara imza attı.

Grayscale, GBTC ürününün bir spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülmesi için başvuru yapsa da bu başvuruların hiçbirisi kabul edilmedi. Şirket, son reddedilişin ardından regülatöre dava açtı.

SEC’in itiraz etmemesi halinde, mahkemenin kararın uygulanmasına ilişkin bir talimat vermesi bekleniyor. 

Regülatörün, Grayscale’in başvurusunu tekrar gözden geçirecek olması, spot Bitcoin ETF’ine onay vermek zorunda olduğu anlamına gelmiyor. 

SEC’in temyiz başvurusunda bulunması halinde yeni bir duruşma gerçekleştirilebilir.

Spot Bitcoin ETF bilmecesi sürüyor

Grayscale, GBTC’yi bir spot Bitcoin ETF’e dönüştürme başvurusunun reddedilmesiyle geçtiğimiz yıl SEC’e dava açmıştı. Şirket yetkilisi Don Verrilli, SEC’in bitcoin vadeli işlem ETF’lerine izin verip, spot Bitcoin ETF’ini reddetmesinin çelişkili olduğunu söyledi.

SEC, şimdiye kadar hiçbir spot Bitcoin ETF’ine onay vermiş değil. Regülatör, BlackRock, Fidelity ve VanEck gibi birçok şirketin başvurularına ilişkin kararını ertelediğini açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Başkanı Gensler, Grayscale konusunda yorum yapmaktan kaçındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!