SEC Başkanı Gary Gensler’a ABD Komitesinden Tehdit: Mahkemeye Gelirsin!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in görevini gerektiği şekilde yapmadığını belirten bir komite başkanı mahkeme celbi göndermekle tehdit etti.

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Sorumluluk Komitesi başkanı James Comer, SEC Başkanı Gary Gensler’e sert çıktı. James Comer 12 Ekim tarihli bir mektupta, Gensler ve SEC’nin iş birlikçi olmalarını ve üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmalarını talep ederek aksi hale mahkemeye vermekle tehdit etti.

Her ne kadar Comer’in bu açıklamasındaki teması kripto paralarla ilgili olmasa da Gensler’in her alandaki vurdumduymaz tavrı ve aynı muameleyi özellikle kripto para sektörüne uygulaması net bir ortak nokta oluşturuyor. Comer, Gensler’den son dönemde ABD siyasetinde öne çıkan Küresel, Sosyal ve Yönetişim konularına aydınlık getirmesini talep etti. Gensler’in şimdiye kadar verdiği cevapları yeterli bulmayan komite başkanı, yapılan açıklamaların ezberden olduğunu savundu.

James Comer ve senatör Tim Scott, son olarak haziran ayında Gensler’a hitaben bir mektup yazarak ABD’nin, AB ile olan iklim değişikliği regülasyonları hakkında bilgi talebinde bulunmuşlardı.

Birçok kongre üyesi geçtiğimiz süreçte özellikle kripto paralar noktasındaki tavrı karşısında Gary Gensler’e karşı sert eleştirilerde bulunmuşlardı. Gary Gensler, 27 Eylül günü komite karşısında verdiği ifadesinde kripto paralar hakkındaki ketum tutumu yüznden milletvekillerinden sert tepkiler almıştı.

Komite, Gensler’den kripto para sektörüne daha fazla düzenleyici netlik kazandırmasını talep etmeye devam ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Başkanı Gary Gensler’a ABD Komitesinden Tehdit: Mahkemeye Gelirsin!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!