OpenSea, eski yöneticisinin 60 milyon dolarlık vurgunundan “habersiz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT platformu OpenSea, sosyal medyada kendilerine yöneltilen yeni suçlamaların ardından, eski bir çalışanın 2021’de gerçekleştirilen meşhur AnubisDAO vurgununa karıştığını gösteren herhangi bir kanıt bulamadığını belirtti. 

6 Ekim’de X’te (eski adıyla Twitter) yayımlanan bir başlıkta NFT Ethics, OpenSea’yi etiketleyerek, eski girişim başkanı Kevin Pawlak’ın “0xSisyphus” kimliğiyle bağlantılı olduğu ve bu vurguna dahil olduğu yönündeki suçlamalara yanıt vermesini istedi. 

1/ Dear @OpenSea, what do you think of the fact that your Head of Ventures, Kevin Pawlak, has been involved in various very dubious business dealings (e.g. Anubis) and pump & dump schemes under his pseudonymous identity @0xSisyphus (& 0xMagellan)? pic.twitter.com/GzIVLJirLE

— NFT Ethics (@NFTethics) October 6, 2023

Hem NFT Ethics hem de bir blockchain analiz hesabı Lookonchain, 0xSisyphus’un ve dolayısıyla Pawlak’ın, projenin yeni toplanan fonlarını bir dizi yeni oluşturulan cüzdana aktarmasından kısa bir süre önce AnubisDAO projesini yatırımcılara tanıtmakta önemli bir rol oynadığını iddia etti. 

NFT Ethics yayımladığı başlıkta, Pawlak’ın AnubisDAO vurgununda oynadığı iddia edilen rolün diğer geliştiricilerle önceden planlandığını ve gelirlerin memecoin Pepe (PEPE) aracılığıyla aklandığını açıklamaya çalıştı. 

OpenSea sözcüsü, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Pawlak’ın bu tür faaliyetlere dahil olduğundan habersiz olduklarını ve Palwak’ın firmada çalıştığı sırada sınırlı bir iş kapsamı olduğunu söyledi. 

“Kevin, Haziran 2023’te şirketten ayrılan eski bir çalışan. OpenSea’de yönetim dışı bir pozisyonda çalıştı ve çalıştığı süre boyunca sınırlı bir iş kapsamı vardı. Söz konusu vurguna dahil olduğuna dair hiçbir bilgimiz yok.”

OpenSea sözcüsü, “Olaylar, Pawlak’ın OpenSea’de işe başlamasından önce gerçekleştiği için yaşananlarla hiçbir bağlantımız veya bunlar hakkında bilgimiz olmadığı ortada” diyerek sözlerine devam etti. 

AnubisDAO Ekim 2021’de kripto yatırımcılarından o dönem değeri 60 milyon dolar eden 13 bin 556 Ether (ETH) topladı. Yaklaşık 20 saat sonra, fonlar birkaç farklı cüzdan adresine gönderildi ve yatırımcılar anında zarara uğratılmış oldu.

Blockchain dedektifi ZachXBT de suçlamaların ardından bir açıklama yaparak konunun okuduğu “en vasat haber” olduğunu söyledi. 

Konunun çoğunun, 0xSisifos’un vurgunda üstlendiği iddia edilen rol hakkında varsayımlara dayandığını ve “gerçek olmayan ilgisiz olayların” başlıkta yer aldığını sözlerine ekledi.

That thread is one of the most midcurve things I have read. They make many assumptions off unrelated events without facts.

FixedFloat does tons in volume and same with the other exchanges mentioned. Here is the source address of the April 2023 FixedFloat insider PEPE buys I… https://t.co/0kG2M7DNVi

— ZachXBT (@zachxbt) September 29, 2023

0xSisyphus’un ayrıca, havuzu boşaltan ve hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Hong Kong’da yasalarını çiğneyen cüzdan adresini tespit edebilen kişilere 1.000 ETH ödül teklif ettiğini ve bu durumun yeni suçlamalarla ilgili şüpheleri daha da artırdığını belirtti. 

ZachXBT şunları yazdı: 

“Sisyphus, Anubis ekibinin çoklu imzası hakkında yalan söylediği için ağır ihmal nedeniyle hatalı mı? Kesinlikle. Muhtemelen mağdurlar için dava yolu hala açık.” 

ZachXBT, yaşanan ihmalin kişinin kendi projesinden para çalmasından çok daha farklı bir konu olduğunu belirtti ve ekledi:  

“Bildiğim kadarıyla Sisyphus, İç Güvenlik Bakanlığı ile iletişim halinde olan tek ekip üyesiydi. Gerçekten ilk önce ondan şüphelenip hareketlerini izlemediklerini mi düşünüyorsunuz?” 

ZachXBT ayrıca AnubisDAO skandalı sırasında yaşanan fon kaybından sorumlu iki aktörün büyük ihtimalle “Beerus” ve “Ersan” takma adıyla bilinen iki kullanıcı olduğunu da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenSea, eski yöneticisinin 60 milyon dolarlık vurgunundan “habersiz”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!