78 milyon dolarlık para girişinin aslan payı SOL’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayımlanan yeni bir rapora göre, dijital varlık yatırım ürünleri geçtiğimiz haftada yüklü miktarda para girişine tanık olurken, 2023 Haziran’ından beri en yüksek seviyesine ulaştı.   

Kripto varlık yönetim şirketi CoinShares’ın 9 Ekim’de yayımladığı haftalık analize göre, kripto yatırım ürünlerine iki hafta üst üste toplamda 78 milyon dolarlık para girişi gerçekleşti. 

CoinShares’e göre, kripto borsasında alım satımı yapılan ürünlerin (ETP’lerin) hacmi bir haftada yüzde 37 artarak 1,1 milyar dolara yükseldi. Söz konusu çalışmaya göre, Bitcoin’in (BTC) itibarlı borsalardaki hacminde yüzde 16’lık artış kaydedildi. Piyasa değeri bakımından en büyük sekizinci kripto para Solana, 2022’nin Mart ayından beri en yüksek miktarda para girişine tanık olurken, “en çok tercih edilen altcoin” unvanını elde etti. CoinGecko’nun verilerine göre, bu yazı kaleme alınırken SOL’ün değeri son bir ayda yaklaşık yüzde 14 artış göstermesine karşın geçtiğimiz bir yılda yüzde 32 düştü. 

Solana’nın (SOL) bir yıllık fiyat grafiği. Source: CoinGecko

Raporda bahsi geçen kripto ürünlerdeki önemli miktardaki büyümeye rağmen bazı büyük kripto yatırım ürünlerindeyse durgunluk hakim. CoinShares, ABD’de işlem gören Ethereum vadeli borsa yatırım fonları (ETF’ler) ilk haftasında sadece 10 milyon dolar toplayabilmesini “iştahsızlık” olarak değerlendirdi.  

Para girişinin yüzde 90’ı Avrupa’dan

CoinShares’ın raporu ayrıca kripto varlıklara para girişlerinin yüzde 90’ının Avrupa’dan geldiğini gösterirken, sadece 9 milyon dolarlık kısmının ABD ve Kanada’dan geldiğini tespit etti. 

Ülke bazında kripto para giriş akışları Kaynak: CoinShares

Veriye göre, 37,3 milyon dolarla Almanya ve 31,3 milyon dolarla İsviçre, söz konusu para girişinde söz sahibi iki ülke konumunda. Almanya ve İsviçre’nin toplam para girişindeki payı ise yüzde 88. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
78 milyon dolarlık para girişinin aslan payı SOL’da
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!