Bitcoin’de Gözler Yüzde 325’lik Yükselişte: FED Faiz Artışını Durdurunca Ne Olmuştu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası’nın (FED) güvercin yönlü sinyalleri Bitcoin’de (BTC) 2019 yılında yaşanan %300’lük yükselişi akıllara getirdi.

FED yetkililerinin güvercin yorumları Bitcoin’de 2019 yılında yaşanan devasa yükselişi anımsattı. Devam eden Filistin – İsrail savaşına rağmen olumlu konuşan isimler Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic ve Minneapolis FED Neel Kashkari oldu.

Yetkililer, daha fazla faiz artışının gerekmeyebileceği ve sıkılaştırma politikasının son bulacağına dair konuşunca uzun süredir yaşanan durgunluğun ardından gelebilecek yükseliş dolu günler tekrardan konuşulmaya başlandı.

Faizlerin daha fazla yükseltilmesine gerek kalmayacağına yönelik açıklamalar piyasalara umut verirken yükselen ABD hazine getirileri FED’in daha fazla faiz artımı yapmasının önüne geçecek bir faktör olarak sunuldu.

FED’in faiz 3 yıllık faiz döngüsü aralık 2018‘de tepe yapmış ve %2,5 puanla zirveyi görmüştü. Bitcoin o günlerde 3.200 dolarlık dip seviyesinde gezinirken faiz artırımının sona ermesi ve duraklama dönemine girmseiyle %325 civarında yükseliş sergilemişti. Ardından FED’in faiz artırımlarını durdurması ve güvercin yönlü bir politika benimsemesi Bitcoin fiyatının %325 artarak 3.300 dolar seviyesinden 14.000 dolara kadar yükselmesiyle sonuçlanmıştı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Markus Thielen, 2019 ve günümüz arasında şu kıyaslamayı yaptı:

2019’a geri dönersek, FED faiz artırım döngüsünü tamamladı ve yedi aylık bir duraklamaya girdi. Bu süre zarfında Bitcoin, %325 gibi etkileyici bir artışla dramatik bir fiyat rallisi yaşadı. Bizim görüşümüze göre, FED’in faiz artırım döngüsünü yakın tarihte sonlandırması kuvvetle muhtemel. Şu anda en kritik makroekonomik faktör, FED’in faiz artırımlarını duraklattığı ve Bitcoin fiyatlarında önemli bir artışa yol açtığı 2019’daki durumun bir yansıması gibi görünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Gözler Yüzde 325’lik Yükselişte: FED Faiz Artışını Durdurunca Ne Olmuştu?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!