Bitcoin boğaları 28 bin dolar bandını kuşattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, Jeopolitik belirsizliğin yatırımcıların radarına girmesiyle hafta kapanışı olan 8 Ekim’de, 28 bin dolar direnci üzerindeki baskıyı sürdürdü.

BTC/USD saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den gelen veriler, BTC’nin hafta sonu boyunca aşağı yönlü bir hareket gerçekleştirmeyeceğini gösterdi.

Parite, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politikalarından kaynaklı sürpriz ABD istihdam verileri nedeniyle 6 Ekim’de 27 bin dolar bandını yeniden test etmişti.

Market katılımcılarının odak noktası ise hafta açılışının yaklaşmasıyla birlikte 28 bin dolar direncine yöneldi.

Borsa emir defterlerinin düşük zaman dilimi (LTF) analizlerini yapan trader Skew, 28 bin dolar bandının aşılması için büyük alım emirleri gerektiğini söyledi.

Skew yaptığı X (twiter) postunda “LTF’de piyasanın hala direnç olarak 28 bin dolarda işlem gördüğünü açıkça anlayabiliyoruz. Bu alanı kırmak için büyük bir spot alıcıya ihtiyaç olacak” dedi.

“28 bin dolar bandında açılan birçok short pozisyon mevcut”

Bitcoin emir defteri verileri. Kaynak: Skew/X


 

Skew ayrıca Bitcoin’in hem bu seviyeye hem de şu anda 28.040 dolar olan 200 günlük hareketli ortalamaya (MA) verdiği tepkilerin “en iyisi olmadığını” vurguladı.

Başka bir trader, Daan Crypto Trades ise short pozisyonlarda ani kırılmalar yaşanabileceğini ve bunun da yükselişi hızlandırabileceğini belirtti.

Daan yaptığı X postunun bir bölümünde “BTC’nin Günlük/Haftalık 200MA’nın da bulunduğu önemli 28 bin dolar seviyesinde olduğu göz önüne alındığında, kişisel olarak short pozisyon alma konusunda pek istekli olmadığımı söylemeliyim.” dedi.

“Geçmişte, bu tür noktalarda genellikle hafta sonu çıkışları gördük ve bu tür çıkışların diğerleri gibi kolayca geri dönmediğini de gördük.”

Eşlik eden grafik, geçen haftaki CME Bitcoin vadeli işlem piyasalarının kapanış fiyatını göstermekte. Şu anki durum, yeni haftaya girilirken, bir fiyat “fırtınası” oluşturmaya yatkın.

Daan ayrıca “CME fiyatı etrafında işlem yapmak için değişken ve dalgalı bir ortam gerekir” diye de eklemeyi ihmal etmedi.

Hâlâ böyle bir ortamdayız ancak bu bölgenin üzerine güçlü bir kırılma yaşanması halinde bu durum muhtemelen değişecek. Bu nedenle, hafta sonu bir yükseliş görmemiz ihtimaline karşı, hemen short pozisyon açmaya pek hevesli değilim.” 

CME Bitcoin vadeli işlem verilerini içeren BTC/USD açıklamalı grafiği. Kaynak: Daan Crypto Trades/X

Analizde 30 bin dolar beklentisi yinelendi

İsrail’de yaşanan olaylar nedeniyle birçok kişi, mevcut jeopolitik istikrarsızlığı potansiyel bir BTC fiyat katalizörü olarak değerlendirmeye başladı.

Bunların arasında ticaret firması MN Trading’in kurucusu ve CEO’su Michaël van de Poppe de vardı.

Michaël van de Poppe , yaptığı X postunun bir bölümünde “Piyasa perspektifinden baktığımızda hareketli bir hafta olacağı şimdiden belli” dedi ve ekledi:

“Bence dünya çapındaki belirsizlik arttıkça Bitcoin yükselişini sürdürerek 30 bin dolar seviyesine ulaşacaktır.”

Van de Poppe daha önce Bitcoin’in en hareketli ayı olan Ekim ayında, 30 bin dolar üzerine bir yolculuk öngörmüştü. 

İzleme kaynağı CoinGlass’tan alınan verilere göre, BTC/USD bu yazının yazıldığı sırada ay başından bu yana yüzde 3,5’lik bir artışla 28 bin doların biraz altındaydı.

BTC/USD aylık artış. Kaynak: CoinGlass

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin boğaları 28 bin dolar bandını kuşattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!