Bir stablecoin daha çıpasını kaybetti: 0,53 dolara kadar düştü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekip, bunun yalnızca bir likidite sorunu olduğunu ve teminat olarak gösterilen gayrimenkulleri ve diğer dijital varlıkları kullanarak durumu düzelteceğini bildirdi.

Proje ekibi, çeşitli ödemeler nedeniyle Dai gibi likit varlıkların hazinesinden çekilmesinin ardından, gayrimenkule dayalı stablecoin USDR’nin Amerikan dolarıyla artık eşdeğer fiyatta olmadığını açıkladı. 

USDR, gayrimenkulleri ve diğer gerçek dünya varlıklarını blokzincire taşımayı amaçlayan bir merkeziyetsiz finans projesi Tangible tarafından oluşturulmuştu. 

USDR çoğunlukla Polygon ağı üzerinde çalışan Pearl merkeziyetsiz borsasında (DEX) işlem görmekte.

An update on $USDR

Over a short period of time, all of the liquid $DAI from the $USDR treasury was redeemed.

This lead to an accelerated drawdown in the market cap.

Combined with the lack of DAI for redemptions, panic selling ensued, causing a depeg.

We’re working on…

— Tangible (@tangibleDAO) October 11, 2023

Tangible, 11 Ekim tarihli tweet’inde, kısa bir süre içinde USDR hazinesindeki tüm likit DAI’nin ödemelerde kullanıldığını ve bunun da piyasa değerinde hızlı bir düşüşe yol açtığını açıkladı ve şunları ekledi:

Ödemeler sonrasında ortaya çıkan DAI açığıyla birlikte panik satışlarının da gelmesi, USDR fiyatının sabitliğini yitirmesine oldu.

UTC zaman dilimiyle 11:30 civarında çok sert satışlar yaşayan USDR’nin fiyatı 0,5040 dolara kadar geriledi. Kısa bir süre sonra hafifçe toparlanarak 0,53 dolara yükseldi.

USDR, Pearl DEX üzerindeki sabitini kaybetti. Kaynak: DEXScreener

Kripto paranın değerini yaklaşık yüzde 50 kaybetmesine karşın proje geliştiricileri soruna çözüm sunacaklarını ve yaşanan durumun yalnızca ödemeler sebebiyle ortaya çıkan bir likidite sorunu olduğunu bildirdi.

Bu bir likidite sorunu. USDR için teminat durumundaki gayrimenkuller ve dijital varlıklar halen yerlerinde. Sorunun çözümü için gerekenleri yapacağız.

Hazinede yaşanan kayba rağmen uygulamanın resmi web sitesinden 11 Ekim tarihinde saat 21:57’de yapılan açıklamada, teminat olarak gösterilen varlıkların, USDR’nin toplam piyasa değerinden daha fazla olduğu öne sürüldü.

USDR toplam teminat miktarı-piyasa değeri karşılaştırması Kaynak: Tangible

USDR teminatı nelerden oluşuyor?

USDR teminatının yüzde 14,74’ü, ağın yerel ekosisteminin bir parçası olan Tangible (TNGBL) tokenlarden oluşuyor. Ekip, kalan yüzde 85,26’lık kısmın gerçek konut ve bir “sigorta fonu” tarafından teminat altına alındığını iddia ediyor. 

Stablecoinlerin piyasada her zaman 1 dolar değerinde olması amaçlansa da uç piyasa koşullarında sabit değerlerini kaybetmeleri mümkün.

11 Ekim tarihinde, piyasa değerine göre en büyük altıncı kripto para birimi olan USD Coin fiyatı, 11 Mart tarihinde ABD’de birkaç bankanın iflas etmesiyle birlikte  0,885 dolara kadar düşmüş ancak 14 Mart tarihinde sabit değerine yeniden ulaşmıştı. Terra’ya ait UST ise geçtiğimiz mayıs ayında sabit fiyatını yitirerek bir daha toparlayamamıştı. CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre UST’nin değeri halen 0,01 dolar seviyesinde bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bir stablecoin daha çıpasını kaybetti: 0,53 dolara kadar düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!