SBF Bitcoin Fiyatı İçin Talimat Vermiş: 20 Bin Doların Altında Tutun!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İddiaya göre iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, Bitcoin’i (BTC) 20 bin doların altında tutmak için müşteri fonlarını kullanarak satış baskısı yarattı.

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison FTX kurucusu SBF karşısında bulunduğu itiraflarla gündemde kalmaya devam ediyor. Ellison 11 Ekim Çarşamba günü mahkeme karşısında verdiği yeminli ifadesinde, SBF’den aldığı emir doğrultusunda müşteri fonlarından elde edilen Bitcoin’leri sattığını ve fiyatı 20 bin doların altında tutmak için bilinçli olarak satış baskısı oluşturduklarını söyledi.

SBF’nin emri doğrultusunda hareket ettiğini ısrarla belirten Ellison, müşteri mevduatlarını uygunsuz şekilde kullandıklarını kabul etmiş oldu.

Ellison bu ifadesine ek olarak FTX’in iflas edeceğine dair söylentilerin ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan volatilite esnasında FTX Token’ı (FTT) “agresif bir şekilde” alıp-sattığını ve bu kararın da SBF tarafından verildiğini ifade etti.

SBF’nin duruşması devam ederken diğer sanıkların da açıklamalarda bulunmasıyla birlikte FTX çöküşünün perde arkası yavaş yavaş açığa çıkmaya devam ediyor. Eski sevgililer Ellison ve SBF, çapraz sorgu için 12 Ekim Perşembe günü mahkeme karşısına çıkacak.

Ellison, aynı duruşmada verdiği ifadesinde SBF’nin rakip kripto para borsası Binance’i piyasadan silmek için düzenleyici kurumlarla iş birliği yapmaya çalıştığına yer vermişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF Bitcoin Fiyatı İçin Talimat Vermiş: 20 Bin Doların Altında Tutun!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!