Sam Bankman-Fried’ın davasında ikinci hafta neler yaşanabilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sam Bankman-Fried’ın dolandırıcılık davasının ikinci haftasında duruşmalar 9 Ekim Pazartesi günü yeniden başlayacak. Bu haftayı önemli kılan en önemli tanık, hiç şüphesiz Caroline Ellison olacak.

Eski Alameda CEO’su ve aynı zamanda Sam Bankman-Fried’ın eski parteri olan Ellison, muhtemelen yarın ifade verecek. Sam Bankman-Fried’ın yakın çevresinde yer alan Ellison’ın, şirket ile ilgili birçok önemli detayı bildiği tahmin ediliyor. 

Ellison’ın vereceği ifadede, Sam Bankman-Fried’ın alacaklılara geri ödeme yapmak için müşteri fonlarını kullandığını belirtmesi bekleniyor. 

Ellison ve eski FTX yöneticisi Gary Wang, Aralık 2022’de FTX’in çöküşünden sorumlu olduklarını kabul etti. 

Wang, 5 Ekim’deki ifadesinde, Sam Bankman-Fried’ın talimatıyla “Alameda’nın sınırsız bir biçimde para çekmesine izin verdik” ifadelerini kullandı.

SBF’nin medya ve lobi faaliyetlerini yürüttüğünü belirten Wang, kendisinin ise kodlama yaptığı iddia ederek operasyonlarda son kararın SBF’ye ait oldığunu söyledi. 

SBF, FTX’in düşüşüyle ilgili yedi ayrı komplo ve dolandırıcılık suçlamasıyla itham edildi ve kendisine yöneltilen iddiaların tamamını reddetti. Dava, Yargıç Lewis Kaplan tarafından yönetiliyor.

3 Ekim’de başlayan davanın ilk haftasında, ortadan kaybolan 8 milyar dolarlık müşteri fonu öne çıkarıldı. İlk hafta hem iddia makamı hem de savunma kendi iddialarını belirtti. Adam Yedidia da 5 Ekim’de ifade verdi.

Yedidia, SBF’nin yakın arkadaşlarından biriydi ve aynı zamanda FTX’te geliştirici olarak görev aldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Bankman-Fried’ın davasında ikinci hafta neler yaşanabilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!