NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak! – NFXHaber.com

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları nedeniyle NFT’lerin geleceğinin olmadığını belirtti. Twitter’daki bir yazısında, bu dijital varlıkların tarihin unutulmuş sayfalarında yer alacağını ifade etti.

Stark, kripto paraların da aynı sonu paylaşacağını rahatlıkla ifade etti. Piyasanın boğa koşusunun üzerinden henüz iki yıl geçmeden, NFT koleksiyonlarının %95’inin artık değersiz olduğunu belirtti. Bir zamanlar binlerce dolar olan NFT fiyatlarının şu anda 5 ila 10 dolar arasında olduğunu da ekledi.

Stark, NFT koleksiyonlarının çoğunun değersiz olduğunu belirtti. Ona göre, NFT ekosisteminin en büyük sorunlarından biri yaygın piyasa manipülasyonudur. Stark, konuya kendi perspektifinden şu şekilde yaklaştı:

Dolandırıcılık, sadece ödüllendirilmekle kalmayıp aynı zamanda öğretilen bir eylemdir.

Stark, NFT’lerle birçok risk sermayedarının ve Wall Street dolandırıcısının müşterilerine büyük paralar kazandığını söyledi. Satıcılar genellikle alıcıların ilgisini çekmek için finansal kapsayıcılık, merkeziyetsizlik ve anlık zenginlik hayalleri vaat ediyorlar.

Stark, eski bir SEC yetkilisi olarak, kripto para birimleri konusunda da aynı görüşe sahip olduğunu dile getirdi. Token’ların yatırım olarak kabul edilememesinin sebepleri olarak düzenleyici denetim, şeffaflık, tüketici korumaları, sigorta ve lisans eksikliğini gösterdi. Bu, Stark’ın ilk kez değil, bu konuda görüşlerini dile getirdiği bir durumdu.

Stark, FTX, Blockfi ve Celsius gibi birçok kripto şirketinin iflasına atıfta bulunarak, kripto para sektöründeki tüketicilerin iflas riskine karşı hiçbir güvenceye sahip olmadığını söyledi. Bu durumda, müşteriler genellikle teminatsız alacaklılar haline gelir ve tüm fonlarını kaybederler.

Birçok kişiye göre, kripto para birimi olarak başarılı olamayan bir neden, yüksek vergilerin ve dalgalanma gösteren fiyatların maliyetli olmasıdır. Ayrıca, yüksek ücretlerin ve teknik zorlukların blockchain’i yıkıcı bir teknoloji olarak etkisiz hale getirdiği de belirtilmektedir.

Stark, son paylaşımından sonra kripto topluluğundan birkaç eleştiri aldı ve neden günlük olarak bu kadar çok zamanını önemsiz olduğuna inandığı bir şeye harcadığı sorusuyla karşılaştı. Diğer taraftan, bazı kullanıcılar ifadesinin gerçekliğini yansıttığını da kabul etti. Ayrıca, bazı kullanıcılar bu sorunları çözmek için zaten kullanım durumlarının olduğunu belirterek önyargısına dikkat çekti.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak! – NFXHaber.com
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!