Bankalar, Geliştirilen Yeni Blockchain Ürünüyle Dijital Varlıkları Daha Kolay Kullanabilecek

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain firması Quant, bankaların blockchain ile daha güvenli şekilde işlem yapmalarını sağlayan bir ürün geliştirdi.

Quant tarafından geliştirilen Overledger Authorise sayesinde banka ve daha farklı kurumlar, halihazırda kullandıkları kurumsal anahtar yönetim sistemlerine dijital varlık ve blockchain anahtarlarını entegre edebilecekler.

Banka gibi kurumlar bu sayede işlemleri onaylarken mevcut olarak kullandıkları sistemler ile blockchainler arasında uçtan uca bağlantı kurabilecek.

Authorise yakın zamanda Bank of England ile Uluslararası Ödemeler Bankası ortaklığında gerçekleşen Rosalind adlı merkez bankası dijital parası (CBDC) projesinde kullanıldı ve test edildi.

Bankaların kullandığı anahtar yönetim sistemleri ile işlemin yapılacağı blockchain arasındaki kimlik doğrulama, yetkilendirme ve onaylama süreçleri Authorise tarafından koordine edilebiliyor.

Quant CEO’su Gilbert Verdian, geliştirdikleri yeni ürünle ilgili olarak şunları söyledi:

Overledger Authorise, blockchain ekosistemini anahtar yönetimi bakımından merkez bankası düzeyinde imkanlarla buluşturuyor. Bir yandan güvenlik uygulamalarına ileri seviyede uyarak, bir yandan blockchainlere zahmetsiz bir şekilde bağlanmak için mevcut anahtar yönetim sistemlerini entegre ederek bankaların, kurumların ve geliştiricilerin dijital varlıkları daha kolay ve güvenli şekilde benimsemesini sağlıyoruz.

 

Bankalar, Geliştirilen Yeni Blockchain Ürünüyle Dijital Varlıkları Daha Kolay Kullanabilecek isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bankalar, Geliştirilen Yeni Blockchain Ürünüyle Dijital Varlıkları Daha Kolay Kullanabilecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!