MATIC, elde ettiği kazançları kaybediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polygon ekosisteminin yerel token’ı MATIC, Polygon 2.0 Goreli testnet’inin piyasaya sürülmesiyle birlikte 4 Ekim’de %16,4’lük bir yükseliş yaşadı.Varlık, oldukça güçlü olan 0,60 dolarlık direnç seviyesini aşamadı ve 10 Ekim’e kadar %10,6 oranında düştü.

Yaşanan bu düşüş, Polygon kurucu ortağının görevden ayrılması ve ağ üzerindeki aktivitenin azalmasıyla daha da kötüleşti.

MATIC/USD grafiği. Kaynak: TradingView

MATIC fiyatı, ekim ayının başında elde ettiği kazanımlar ile birlikte yükseliş momentumunu da kaybetti. 

Ralliler, ağ ve protokol güncellemelerini takip ediyor

Polygon 2.0 yeni bir zincirler arası koordinasyon protokolü aracılığıyla birleştirilen, ZK tabanlı layer-2 zincirlerinden oluşan bir ağdır. Polygon’un 2.0 ölçeklendirme teknolojisi, Haziran 2023’te dört katmandan oluşan bir ölçeklendirme ekosistemi planı olarak tantıldı: Staking, çalıştırma, birlikte çalışabilirlik ve kanıtlama. Bu katmanların her biri, güvenli, hızlı ve son derece uygun maliyetli transferleri kolaylaştıran, birbirine bağlı bir zincir ekosistemi yaratılmasına katkıda bulunur. 

Polygon 2.0’ın yararları arasında, ZK kanıtları aracılığyıla gelişmiş güvenlik ve gizlilik, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile tam uyumluluk ve zincirler arası etkileşimler yer alıyor. Projenin ZK-STARK tabanlı layer-2 çözümü Miden’i geliştirmeye devam ettiğini hatırlatmakta da fayda var. 

Yaşanan %10,16’lık son düşüşün, yalnızca tesnet’in başlatılmasıyla tetiklenen aşırı heyecandan ötürü yaşanan bir düzeltmeyi gösterdiği iddia edilebilir. Bununla birlikte Polygon’a yönelik olumsuz düşüncelerin başka sebepleri de söz konusu. 

Rekabet arttıkça Polygon gücünü kaybediyor

ZK ağı günlük aktivite tablosu. Kaynak: artemis.xyz

Zincir üstü veri sağlayıcısı Artemis’in ölçümleri, Polygon zkEVM’nin 6.210 aktif adresi ile StarkNet’in 154.390 ve zkSync ERA’nın 239.810 aktif adresi arasında önemli bir eşitsizlik olduğunu gösteriyor. Günlük işlem sayısı ele alınırken de benzer bir tutarsızlık göze çarpıyor. Polygon’un zk-rollup’ı rakiplerini geride bırakıyor..

Polygon’daki kilitli toplam değer (TVL) 756 milyon dolar seviyesinde yer alıyor. Bu, Arbitrum’un layer-2 çözümünün yarısından az bir miktar. 

TVL. Kaynak: DefiLlama

Polygon’un, Haziran 2020’de çoğu Ethereum layer-2 çözümünden daha erken piyasaya sürülmesine karşın, Optimisim ve Base rekabeti ile karşı karşıya.

Polygon kurucu ortaklarından Jaynti Kanani’nin 4 Ekim’de projeden ayrıldığını açıklaması, yatırımcıların rahatsızlığına sebep oldu.

MATIC’in performansının düşmesinin yanı sıra, Polygon ağının dApp’lerinin kullanımında da düşüş yaşandı. 

Polygon ağındaki DApps aktif adreslerinin, 30 günlük değişimi. Kaynak: DappRadar

Ortalama olarak, Polygon ağındaki en iyi dApp aktif adresleri sayısında son 30 gün içinde %17 oranında bir düşüş yaşandı. Bu sorun özellikle NFT ve DeFi pazarlarını ilgilendirirken özellikle Uniswap, OpenSea ve Move Stake gibi uygulamaları etkiliyor.

Polygon ekibi, sürekli ağa yeni güncellemeler  ve iyileştirmeler sunmasına karşın yaşanan düzeltmenin normal olduğunu gösteren haberler düşmeye devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MATIC, elde ettiği kazançları kaybediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!