CoinMarketCap, ChatGPT eklentisini başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance’in sahip olduğu CoinMarketCap, LLM tabanlı bir yapay zekâ sohbet botu olan ChatGPT ile yeni bir eklenti meydana getirdi.

Kullanıcılar, 11 Ekim’de yapılan bir duyuruya göre, ChatGPT Plus hesaplarına oturum açıp eklentiyi aktif hale getirerek bu özelliğe erişme fırsatını yakalayacak. Böylelikle LLM’ye kripto paralar ile ilgili çeşitli sorular sorabilecek.

CoinMarketCap’in eklentisini kullanmak için ChatGPT Plus sahibi olmak gerekiyor. Bu hizmetin ücreti de 20 dolar. Geliştiriciler, “Veriler çoğunlukla Eylül 2021’e kadar sınırlı olduğundan, ChatGPT’nin kripto meraklıları için kullanımı sınırlıdır. ChatGPT’nin gerçek zamanlı kripto verilerini sunmak için sınırlamaları var” ifadelerini kullandı.

LLM, “2023 yılında Bitcoin ve Ether arasında ne kadar korelasyon var?” gibi basit soruları yanıtlama kapasitesine sahiptir. Gerçekleştirilen entegrasyon sayesinde, listemeler, fiyatı artan/düşen varlıklar, blockchain istatistikleri gibi veriler doğrudan CoinMarketCap’ten alınacak.Sunulan araç, hem masaüstü hem de mobil cihazlarla uyumludur. 

ChatGPT’nin popülerleşmesiyle birlikte, birçok kripto para borsası da yönünü yapay zekâ teknolojilerine çevirdi. Bitget, grid trade stratejileri için yapay zekâ destekli bir özellik başlatıldığını ve kullanıcıların işlemleri otomatikleştirmek için trade algoritmalarının kullanımından yararlandığını belirtmişti. Bitget genel müdür Gracy Chen, borsanın LLM ve müşteri hizmetleri departmanı için çeviri işlemlerini gerçekleştirmek üzere yapay zekâ araçlarını kullandığını açıkladı.

Nasdaq borsası da kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) yapay zekâ tabanlı trade emirleri için onay aldı. Benzer bir şekilde kripto para borsası Binance de, kullanıcılar için yapay zekâ destekli bir NFT oluşturucuyu başlattı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CoinMarketCap, ChatGPT eklentisini başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!