Bugün, XRP fiyatında neden düşüş yaşandı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında genel olarak bir düşüş gözlemlenirken XRP de bu eğilimden nasibini aldı. 

XRP fiyatı, 10 Ekim’de yaklaşık olarak %1,5 oranında düşerek 0,50 dolara kadar geriledi. Bununla birlikte Bitcoin %1,8 değer kaybederken Ether’de de %3,5 oranında bir düşüş gözlemlendi.

Bugün XRP’nin fiyatının düşmesine neden olan katalizörlere hep birlikte göz atalım.

İsral ve Filistin çatışmasının etkisi

Trader’lar, İsrail ve Filistin çatışması devam ederken en önemli kripto para birimlerinin büyük bir kısmını terk etti. XRP’de de durum farklı değil.

Hamas’ın geçtiğimiz hafta sonu İsrail’e gerçekleştirdiği saldırının ardından kripto pazarının toplam sermayesi 32 milyar doların üzerinde bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte ABD Hazine tahvilleri ve altın gibi geleneksel varlıklara olan talep arttı.

Ülkeler arasında yaşanan gerginlikler ve çatışmalar, genellikle kripto paraları olumsuz etkiliyor. Örneğin, 24 Şubat 2022’de patlak veren Rusya – Ukrayna savaşı, kripto para piyasalarının toplam değerinin %11 oranında düşmesine neden oldu. Piyasa bu kayıpları kısa bir süre sonra telafi etti. 

Hafta başından beri kripto para borsalarına yoğun bir XRP akışı gerçekleşti. Bununla birlikte büyük miktarda kripto transferleri de meydana geldi. 

Whale Alert’in verilerine göre, 9 Ekim’de Ripple bağlantılı bir adres, yaklaşık 30 milyon dolar değerindeki 60 milyon XRP’yi bilinmeyen bir cüzdana taşıdı. Başka bir cüzdan ise Bitstamp borsasına 15 milyon doların üzerine para aktardı. 

XRP teknik analizi, %50’lik bir düşüşe işaret ediyor

XRP’nin son fiyat hareketi, teknik açıdan bakıldığında, Bump-and-Run-Reversal (BARR) modeline benzer bir tablo çizdi.

BARR, aşırı spekülasyonların varlığın fiyatını hızlı bir biçimde yükselttiği ve sonunda bir boğa tuzağına yol açtığı zaman gerçekleşir. Bu model, aşağıda görüldüğü gibi fiyat başlangıç trend çizgisinin altına düşerek maksimum yükseliğe kadar geldiğinde doğrulanır. 

Bu senaryoya göre, XRP fiyatının düşüş hedefi, önümüzdeki birkaç ay içinde %50 düşüşle 0,25 dolar şeklinde görülüyor.

Bununla birlikte XRP fiyatının trend çizgisindeki liderliği ve 50-3D (the red wave) ve 200-3D (the blue wave) üstel hareketli ortalamalarını (EMA’lar) destek olarak geri alması durumunda görünüm geçersiz hale gelebilir. 

Bu yükseliş durumu, XRP’nin fiyatını bir sonraki yükseliş hedefini %40 artışla 0,236 Fib çizgisine, 0,69 dolara yaklaştıracak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bugün, XRP fiyatında neden düşüş yaşandı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!