Bitcoin’de Düşüşün Sebebi Madenciler Mi? Bir Haftada Tam 20 Bin BTC Satıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madencileri son 6 ayın en büyük BTC satışını gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti.

Bitcoin son 1 haftada yaklaşık %5 düşüş yaşayarak 28 bin dolar bandından 26.500 dolara kadar gerilerken gözler sebebine çevrildi. Kripto analitik platformu IntoTheBlock tarafından sunulan verilere göre Bitcoin madencileri son 1 hafta içerisinde yaklaşık 540 milyon dolar değerinde 20.00 BTC’den fazla satış gerçekleştirdi.

Madenciler, Bitcoin satış işlemlerini nakit akışı sağlamak ve işlerini sürdürülebilir kılmak için yapıyor. Bitcoin fiyatının artığı dönemlerde bu satışlar giderek seyrekleşirken fiyatın düştüğü dönemlerde ise satış oranları artıyor. Madenciler tarafından yapılan satışlar sürpriz olmasa da Bitcoin fiyatı üzerinde yaşanan satış baskısını artıran faktörlerden biri olarak kabul ediliyor.

Yapılan bu satışla birlikte tüm madencilere ait rezerv miktarı 1,93 milyon Bitcoin’e geriledi. Buna yakın bir seviye son olarak 2023 yılının Mayıs ayında görülmüştü.

Ek olarak Bitcoin madencilik zorluğunun da tüm zamanların en yüksek (ATH) seviyesinde olması madencileri satışa itiyor olabilir. BTC.com üzerinde yer alan verilere göre son ayarlamayla yaşanan %0,35 puanlık artışla birlikte 57,32 trilyon seviyesine ulaşan zorluk seviyesi, madencilik operasyonlarını daha masraflı hale getiren faktörler arasında yer aldı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,9 değer kaybeden Bitcoin, 27.400 dolar seviyesinden 26.570 dolara kadar geriledi. Bitcoin yazım esnasında 26.630 dolardan alıcı buluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Düşüşün Sebebi Madenciler Mi? Bir Haftada Tam 20 Bin BTC Satıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!