Bitcoin Hakimiyeti Altcoinleri Ezdi: Çoğu Fiyat 2023 Yılının Dibini Boyladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatının geri çekilmesine rağmen son günlerde artan dominans altcoinlerin birçoğunu yılın en düşük fiyatlarına itti. 

Bitcoin son günlerde düşüşünü sürdürürken artan Bitcoin dominansı dolaylı yoldan altcoinleri resmen ezdi. Bitcoin, 2 Ekim tarihinde gördüğü 28.600 dolarlık lokal tepeden %6’ya yakın düşüş yaşayarak 27 bin dolar bandına kadar geriledi.

Bu süreçte Bitcoin’in kripto para piyasasındaki hakimiyetini ifade eden Bitcoin dominansı da %3 yükselerek %49,77 seviyesinden %51,34 seviyesine erişti. Bitcoin’in düşüşte olmasına rağmen domnansın yükselmesi Bitcoin haricindeki kripto paralardan daha fazla para çıkışı olduğunu ifade ediyor.

Bu durum da Bitcoin’in bu yıl içerisinde %63’ten fazla büyümesine karşılık altcoinlerin yılın en düşük seviyelerine düşmesine neden oldu.

Polkadot (DOT)

Kripto para piyasasının en güçlü ekosistemlerinden birine sahip olan Polkadot, bu yılı 4,3 dolar seviyelerinden açmış daha sonra 7,9 dolar bandına kadar yükselmişti. Ancak o dönemden beri düşüş yaşayan DOT, yılın en düşük seviyesine gerileyerek 3,7 dolara kadar düştü.

DOT’un yılı açtığı fiyat olan 4,3 dolar seviyesini aşması durumunda tekrar yükseliş yönlü hareketlerine devam edebileceği düşünülüyor.

Shiba Inu (SHIB)

Popüler meme coin Shiba Inu, yılın başında yaşadığı %100’lük performansa adeta gölge düşürdü. Tepe fiyattan %60 düşüş yaşayarak yılın en düşük seviyelerine geriledi. Pepe (PEPE) ile başlayan meme coin furyasından istediği performansı elde edemeyen SHIB, piyasaya sürdüğü Shibarium ve metaverse projeleriyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Polygon (MATIC)

Polygon, yılın başında global çapta kurduğu büyük ortaklıklarla gündeme gelerek büyük bir başarı elde etmiş ve 2x değer kazanmıştı. Daha sonra Bitcoin dominansında yaşanan yükseliş ile birlikte para çıkışları başladı ve büyük değer kaybı yaşadı. Polygon’un da Bitcoin’in bir miktar daha düşüş yaşamasının ardından yukarı yönlü hareketinin başlayacağı tahmin ediliyor.

Apecoin (APE)

Popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yatch Club’un (BAYC) ekosistem token’ı APE, gerçekleşen kilit açılışları ve NFT’lere olan ilgisizlik nedeniyle büyük bir düşüş yaşadı. Bu yılın en çok değer kaybı yaşayan projelerinden biri olan APE, yıl içerisindeki 6,3 dolarlık tepe fiyattan %85 gerileme yaşadı.

Öte yandan birçok altcoin’de de benzer fiyat hareketleri gözlemlendi.

Bitcoin dominansının doygunluğa ulaşması durumunda Bitcoin’in hareketine göre altcoinlerin yol haritasını çizeceği düşünülüyor. Bitcoin fiyatının yükselmesine rağmen Bitcoin dominansının değer kaybetmesi durumunda altcoinlere akan paranın daha fazla olduğu anlamına gelmektedir ve bu durum da büyük yükselişler yaşanabilir.

Bitcoin Hakimiyeti Altcoinleri Ezdi: Çoğu Fiyat 2023 Yılının Dibini Boyladı! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Hakimiyeti Altcoinleri Ezdi: Çoğu Fiyat 2023 Yılının Dibini Boyladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!