Binance’in Hong Kong Kullanıcılarından 450 Bin Dolar Çalındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası Binance kullanıcıları, Hong Kong’da büyük bir şok yaşadı. Kimlik avı saldırısına maruz kalan kullanıcılar, toplamda 450 bin dolarlık zararla karşı karşıya kaldı. Olayın ardından polis, şüpheli mesajların bildirilmesini istedi.

Hong Kong Polisinden Kimlik Avı Dolandırıcılığı Uyarısı

Hong Kong polisi, Binance kullanıcılarını kimlik avı dolandırıcılığı konusunda uyardı. 11 Binance kullanıcısının kısa mesaj yoluyla kişisel bilgilerinin çalındığı bildirildi. Polis teşkilatının Facebook sayfasında “CyberDefender” başlığı altında bir yazı paylaşıldı. Bu yazıda, dolandırıcıların son zamanlarda Binance gibi davrandığı ve kullanıcılara kimlik bilgilerini doğrulamak için kısa mesajlar gönderdiği belirtilmiştir. Kullanıcılar bu mesajlarda yer alan linke tıkladıklarında ise bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı.

Binance'In Hong Kong Kullanıcılarından 450 Bin Dolar Çalındı!

Dolandırıcılar, bu yöntemle Binance hesaplarına tam erişim sağlamış ve kullanıcıların cüzdanlarındaki varlıkları boşalttı. Sadece iki hafta içerisinde 11 Binance kullanıcısının toplamda 446 bin dolarlık zarara uğradığı bildirildi.

Polis, şüpheli mesajların derhal bildirilmesini talep etti. Hong Kong, son dönemde kripto dolandırıcılığı konusunda hareketli bir süreç yaşamaktadır. Eylül ayında ortaya çıkan JPEX skandalında ise 180 milyon dolarlık zarar yaşandı.

JPEX skandalı, Hong Kong’un en büyük finansal dolandırıcılık olaylarından biri olarak nitelendirildi. Bu olayın ardından bölgenin düzenleyici kuruluşu olan SFC, şüpheli kripto platformlarının bir listesini yayınlama sözü verdi.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in Hong Kong Kullanıcılarından 450 Bin Dolar Çalındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!