Binance patronu CZ, Brezilya hükümetinin hedefinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya Kongresi komitelerinden biri, Brezilya’daki bir saadet zincirine yönelik gerçekleştirilen soruşturmanın ardından, kanun kurumlarını Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao ve diğer üç Binance yöneticisi için harekete geçmeye davet etti.

Komite 10 Ekim’de Zhao’yu ve yerel Binance yöneticileri Daniel Mangabeira, Guilherme Haddad Nazar ve Thiago Carvalho’yu hileli yönetim uygulamakla, yeterli yetki olmadan faaliyet göstermekle ve izinsiz menkul kıymet alım satımı sunmakla suçlayan 500 sayfalık nihai bir rapor yayımladı.

Ricardo Silva liderliğindeki komitenin yayımladığı raporda Binance, Zhao ve diğer yöneticiler “tanımlanmış bir iş amacı olmaksızın ve yasalardan kaçmaktan başka bir amacı olmayan, tümü doğrudan veya dolaylı olarak Zhao tarafından kontrol edilen, şeffaf olmayan bir tüzel kişilik ağı kurma” iddiasıyla suçlandı.

Raporda ayrıca seyahat firması 123milhas, kripto saadet zinciri 18K Ronaldinho ve başka oluşumların da aralarında bulunduğu, birden fazla kripto şirketiyle bağlantılı suçlara karıştığına dair “güçlü deliller” olduğu öne sürülen 45 kişinin daha iddianamede yer almasını önerildi.

Binance CEO’su birden fazla mali suçla suçlanıyor. Kaynak Brezilya Temsilciler Meclisi

Silva, Binance’in Brezilya’daki diğer pek çok yargı bölgesinde mevzuata uymamakla suçlanması nedeniyle şirket operasyonlarının “şüpheli” olduğunu yazdı.

Komite, Federal Kamu Bakanlığı’na, Binance’in Brezilya merkezli tüm operasyonları hakkında, özellikle de vergi kaçakçılığı, kara para aklama ve organize suç ve terör finansmanı iddialarına odaklanan bir soruşturma başlatmasını tavsiye etti.

Komite ayrıca Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (CVM), Binance’in türev ürün satış faaliyetlerine ilişkin bir soruşturma başlatmasını da tavsiye etti. 

Komite, Binance’in türev ürün ticareti faaliyetlerini durdurması gerektiği bildirilmesine rağmen bu faaliyetlere devam ettiğini, bunun da regülasyonların “defalarca ihlali” olduğunu iddia etti. Binance, ülkede yasa dışı türev ürünler sunduğu iddiasıyla CVM tarafından halihazırda soruşturma altındaydı.

Komitenin tavsiyeleri yasal olarak bağlayıcı değil ve yerel makamlara yönelik tavsiyeler. Kolluk kuvvetleri ve diğer düzenleyici kurumlar, daha fazla önlem alınıp alınmayacağına karar verecek.

Binance ise Cointelegraph’a, komiteyle ve Brezilya’daki yerel kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmakta “ısrarcı olduğunu” açıkladı.

İlgili: Brezilya menkul kıymetler düzenleyicisi 2024’te tokenizasyon için sandbox planlıyor

Binance, kripto para sektörünün karşı karşıya kaldığı zorluklarla ilgili yapıcı tartışmaları memnuniyetle karşıladıklarını ancak “kullanıcılarımızın veya çalışanlarımızın kötü uygulamalara ilişkin temelsiz suçlamalarla ifşa edilmesini ve Binance’i hedef haline getirme girişimlerini şiddetle kınadıklarını” bildirdi.

Binance’e karşı düşmanca uygulanan regülasyonlar, başka bölgelerdeki yetkililerin borsaya yönelik daha geniş baskılar olduğu bir dönemde ortaya çıktı.

ABD’de Binance hakkında, yerel emtia ve menkul kıymet regülatörlerinin Binance ve üst düzey yöneticilerini çok sayıda mali düzenlemeyi ihlal etmekle suçladığı, iki ayrı dava bulunuyor. 

Temmuz ayında Avustralya Mali Regülasyon Kurumu, türev ürün faaliyeti lisansının aylar öncesinde iptal edilmesinin ardından Binance Avustralya’nın ofislerinde arama gerçekleştirmişti.

Magazin: Blockchain dedektifleri – Mt. Gox’un çöküşü Chainalysis’in doğuşuna tanık oldu

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance patronu CZ, Brezilya hükümetinin hedefinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!