Merkez Bankalarından Bitcoin Transferleri İçin Veri Platformu: Uluslararası Harita Çıkarılacak!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), kripto para borsaları arasındaki uluslararası akışların haritalandırılması için kullanılacak bir proje geliştirdiğini duyurdu.

Toplamda 63 merkez bankasını bünyesinde barındıran uluslararası finans kuruluşu BIS, Hollanda ve Almanya Merkez Bankası ile ortaklaşa bir şekilde merkeziyetsiz finans (DeFi) veri platformu olarak hizmet verecek bir proje geliştirildiğini duyurdu.

Project Atlas adı verilen bu proje, kripto para borsalarından toplanan veriler ile halka açık blockchainlerden elde edilen verilerin analizini yaparak birleştirecek. Proje ayrıca birleştirdiği bu veriler ile uluslararası kripto para akışını ve transferlerin nereden gelip nereye gittiğini eşleştirerek merkez bankaları için bir haritalandırma yapacak.

Yapılan açıklamada, mevcut durumda birçok veri sunan platform olsa dahi bunların yargı bölgelerine takıldığı ve raporlamaların bir standarda uymadığı belirtildi.

Project Atlas, ilk aşamada Bitcoin (BTC) ağındaki kripto para borsalarından yapılan işlemleri ve sınır ötesi para transferlerini detaylandıracak. Bunun sebebi ise Bitcoin ağında yapılan transferlerin diğerlerine nazaran daha önemli ve daha büyük olmasıyla açıklandı.

İnovasyon Merkezi Başkanı Cecilia Skingsley konu hakkında yaptığı açıklamada, on-chain verilerin önemine yer verirken düzenlemeler konusunda sağlanacak faydaları vurguladı:

Küresel olarak merkez bankaları için yeni ve önemli bir kamu malı geliştiriyoruz. Sınır ötesi akışlara ilişkin veriler, ödemeler ve makroekonomik analiz gibi alanlarla ilgilidir. Toplam on-chain trafiğine kıyasla nispeten küçük olsa da, kripto borsaları arasında tespit edilen akışlar ekonomik açıdan önemli ve büyüktür. Project Atlas’ın çıktısı, ön değerlendirmeler için bir başlangıç noktası olarak hizmet edebilir ve veri raporlama gerekliliklerinin hazırlanmasına ve kripto piyasası aktörlerinin düzenlenmesine bilgi verebilir.

BIS tarafından yapılan açıklamanın detaylarında, bazı borsalardaki faaliyetlerin %70‘inin, Wash Trading işlemlerinden oluştuğu öne sürülürken kripto verilerinin manipüle edilebileceği veya çarpıtılabileceği uyarısı geldi.

Merkez Bankalarından Bitcoin Transferleri İçin Veri Platformu: Uluslararası Harita Çıkarılacak! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Merkez Bankalarından Bitcoin Transferleri İçin Veri Platformu: Uluslararası Harita Çıkarılacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!