Bitcoin Mucidi Yıllar Sonra Dirildi: Gizemli Twitter Hesabı Gerçek Satoshi Mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) mucidi Satoshi Nakamoto’nun adını kullanan bir hesap 5 yıl sonra yaptığı paylaşımla kripto para piyasasına bomba gibi düştü.

Esrarengiz Satoshi Nakamoto adlı hesabın yıllar sonra Twitter’da tekrar gönderi paylaşması kripto para piyasasının gündeminde büyük yankı uyandırdı. Söz konusu hesap 5 yıl sonra sosyal medyaya geri dönerken yaptığı paylaşım, “Satoshi geri mi döndü?” söylemleri dahil olmak üzere spekülasyonlara neden oldu.

Son paylaşımını 2018 yılında yapan Twitter hesabı, yeni paylaşımıyla saatler içerisinde 5 milyondan fazla görüntülenme alırken çok sayıda takipçi kazandı.

Nakamoto yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin bir yüklem (önerme) makinesidir. Önümüzdeki aylarda izahnamede açık bir şekilde belirtilmeyen farklı alanları keşfedeceğiz. Bu alanlar Bitcoin’in parçalarıdır ve oldukça önemlidir. Bu fikirlerin bazılarına ilk yıllarda ele alınmıştı ve şimdi açıklama zamanı. 

Hesabın kime ait olduğu bilinmezken gerçek Satoshi olma ihtimali neredeyse sıfır olarak olarak görünüyor. Bitcoin mucidi Nakamoto’nun en son bıraktığı iz 2011 yılında gönderdiği bir mail olmuştu.

Daha önce de birçok insan gerçek Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmişti ama bu söylemlerin tümü asılsız çıkmıştı. Bu hesabın da kendine Bitcoin mucidiyim diyen Craig Wright’a ya da bağlantılı kişilere ait olduğu düşünülüyor.

Hesap gerçek Satoshi ise ne olur?

Öte yandan Satoshi’nin gerçekte ortaya çıkmış olma ihtimali kripto para yatırımcılarını oldukça korkuttu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından genellikle “emtia” olarak nitelendirilen Bitcoin’in arkasında bir kişinin olması onu menkul kıymet tanımına itebileceği düşünülüyor.

Ayrıca Satoshi’nin elinde bulundurduğu 25 milyar dolarlık varlıktan ve merkeziyetsizliği sarsacağından dolayı ortaya çıkması istenmiyor. Söz konusu hesabın gerçek olması durumunda Bitcoin’de büyük bir düşüş yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Bitcoin Mucidi Yıllar Sonra Dirildi: Gizemli Twitter Hesabı Gerçek Satoshi Mi? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Mucidi Yıllar Sonra Dirildi: Gizemli Twitter Hesabı Gerçek Satoshi Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!