Bitcoin’de Dolar Yükselişi: İşler Tersine Mi Dönüyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), dolar endeksinin (DXY) son 10 ayın en yüksek seviyesine erişmesine rağmen 700 dolarlık değer kazancı kaydetti.

Bitcoin, kısa süre içerisinde imza attığı %3‘e yakın yükselişle dikkatleri üzerine çekerken TSİ dün 03.00’te işlem gününe başlamasının ardından 700 dolardan fazla değer kazandı. Bitcoin bu süreçte 26.102 dolar seviyelerinden 26.819 dolara çıktı.

Bitcoin ile birlikte tüm kripto para piyasasında yeşillenmeler görüldü. Ethereum (ETH) 1633 dolara ulaşırken BNB (BNB) 216 dolara, Cardano (ADA) 0,247 dolara, Ripple (XRP) 0,507 dolara ve Dogecoin (DOGE) 0,0613 dolara yükseldi.

Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan yükselişin spot piyasada gerçekleşen alımlardan kaynaklandığı düşünülüyor.

Dolara rağmen arttı!

Bitcoin, normal şartlarda ters korelasyon içerisinde olduğu bilinen dolar endeksinde yaşanan yükselişe rağmen artış performansı sergiledi. DXY, son birkaç haftalık süreçte yaşadığı yükselişle son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. DXY, bugün 106,16 seviyelerinden 106,49 seviyelerine kadar erişti.

Söz konusu yükseliş altın, gümüş ve Euro (EUR) gibi global pariteleri olumsuz etkilerken Bitcoin negatif bir tepki göstermedi ve yükseliş yaşadı. Oluşan durum, Bitcoin’in artık dolar endeksinden etkilenmediği ve işlerin tersine döndüğü düşüncelerini akıllara getirdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 26.782 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’de Dolar Yükselişi: İşler Tersine Mi Dönüyor? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Dolar Yükselişi: İşler Tersine Mi Dönüyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!