ABD’den Ethereum Cüzdanına Yaptırım: Ünlü Uyuşturucu Karteli ile Bağlantılı Çıktı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OFAC, uyuşturucu kaçakçılığı için kripto para kullandığı tespit edilen uluslararası suç şebekesi Sinaloa karteli’nin bir üyesinin Ethereum (ETH) cüzdanına yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), El Chapo’nun uyuşturucu karteli Sinaloa ile bağlantılı Ethereum cüzdanını yaptırım listesine aldı. OFAC tarafından 26 Eylül günü yapılan açıklamada, kartelle bağlantılı bir kişinin uyuşturucu ticaretini yürütmek ve para transferlerini kolaylaştırmak için bir Ethereum cüzdanı kullandığı belirtildi.

Suçlamaların merkezinde yer alan Meksika vatandaşı Jimenez Castro adlı şahsın para transferlerini sadece Ethereum cüzdanıyla yapmadığı ve banka havalesi, nakit ödeme gibi yöntemleri de tercih ettiği vurgulandı. Öne sürülen belgelere göre Castro, ABD özelindeki uyuşturucu satışına aracılık ediyor ve kara para aklama organizasyonunun bir parçası olarak hareket ediyordu.

Alınan karar doğrultusunda Castro’nun ABD’deki tüm varlıkları donduruldu ve ABD vatandaşlarıyla iş yapması yasaklandı.

Bakanlık, Sinaloa Karteli’nin Los Chapitos fraksiyonunun ABD’ye sokulan yasadışı fentanil ve diğer ölümcül uyuşturucuların önemli bir kısmından sorumlu olduğunu belirtti.

OFAC tarafından yapılan açıklamada atılan bu adımın suç örgütlerine karşı yürütülen önemli bir operasyonun parçası olduğu ifade edildi:

Jimenez Castro, direkt olarak “Chapitos” şebekesinden emir alıyor ve ABD üzerindeki fentanil satışlarından elde edilen gelirleri Meksika’daki Sinaloa Karteli liderlerine aktarmak için havale ve kripto para cüzdanı gibi yöntemler kullanan bir kara para aklama organizasyonu işletiyordu. Bugün atılan adımlar Hazine ve Yönetimin uluslararası güvenliği tehdit eden ve toplumlarımızı fentanil ve diğer ölümcül uyuşturucularla dolduran suç örgütlerini acımasızca hedef almaya devam edeceğini göstermektedir.

ABD’den Ethereum Cüzdanına Yaptırım: Ünlü Uyuşturucu Karteli ile Bağlantılı Çıktı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’den Ethereum Cüzdanına Yaptırım: Ünlü Uyuşturucu Karteli ile Bağlantılı Çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!