BlackRock’ın 12.000 Bitcoin Aldığı Söylentileri Konuşuluyor: Doğru Mu?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın 330 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) satın aldığına dair söylentiler dolanıyor.

Kripto haber platformu BitcoinLFG 18 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, BlackRock’ın 330,6 milyon dolar değerinde 12.200 BTC satın aldığına dair söylentiler bulunduğunu aktardı.

Kripto para piyasası, kısa süre içerisinde söylentileri bir tartışma konusuna çevirdi. Mevcut durumda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin ETF’i (borsa yatırım fonu) için başvuruda bulunmuş olan BlackRock’ın bu alımı ETF’i için yapmış olabileceği öne sürüldü.

Öte yandan alımın hangi yolla yapıldığı da kullanıcılar arasında başka bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bazı kullanıcılar, alımların tezgah üstü piyasalar (OTC) aracılığıyla yapılmış olabileceğini dile getirdi. Buna karşılık BlackRock’ın devlet tarafından el koyulan SilkRoad Bitcoinlerinden ve FTX bünyesinde bulunan varlıklardan alım yapmayı amaçlıyor olabileceği de ileri sürülen iddialar arasında yer aldı.

Söylentilerin gerçek çıkması durumunda BlackRock tarafından kripto para piyasasına görülmemiş bir güven oyu verileceği belirtildi. Bu durumun Bitcoin üzerinde güçlü bir fiyat artışına neden olabileceği dile getirildi. Haziran ayı ortasında Bitcoin’in düşüş yönlü hareketini tersine çeviren hamle BlackRock gibi dev bir şirketin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunması olmuştu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,8 değer kazanan Bitcoin, yazım itibariyle 27.143 dolar seviyesinden işlem görüyor.

BlackRock’ın 12.000 Bitcoin Aldığı Söylentileri Konuşuluyor: Doğru Mu? isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlackRock’ın 12.000 Bitcoin Aldığı Söylentileri Konuşuluyor: Doğru Mu?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!