K33 Analistleri: Bitcoin’de Şu An Agresif Toplama ve Alım İçin Doğru Zaman!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para araştırma şirketi K33 Research, borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) üzerinde yaratabileceği etkilere dair bir rapor sundu.

K33 Research (eski adı ile Arcane Research) 5 Eylül Salı günü yayınladığı bir raporda son günlerin en önemli konularından biri olan ETF başvuruları hakkında yazdı. Grayscale’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandığı yasal zaferin ardından gelebilecek bir spot Bitcoin ETF onayının muazzam para girişlerini çekeceğini belirten K33 kıdemli analisti Vetle Lunde, böyle bir durumda Bitcoin için alım baskısının önemli ölçüde artıracağını açıkladı.

Spot Bitcoin ETF başvurularının kripto para tarihindeki en önemli gelişmelerden biri olduğunu savunan Lunde, ETF başvurusuna ilişkin ilginin kısa sürede azalmasını eleştirdi. Ayrıca piyasanın şu anda alım için en doğru zamanlarından biri olduğuna dikkat çekildi.

Analist, spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanması durumunda piyasada ciddi bir alım baskısı ve yükseliş görüleceğini belirtirken aksi halde değişen hiçbir şey olmayacağını dile getirdi. İçinde bulunduğumuz mevcut fiyarlarda agresif bir şekilde Bitcoin biriktirmeyenlerin pervasız davrandığını belirten raporun detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Piyasanın yanıldığına kesinlikle inanıyorum. Bu, tüm hesaplara göre bir alım piyasasıdır ve mevcut seviyelerde agresif bir şekilde Bitcoin biriktirmemek umursamazlıktır. Piyasa spot Bitcoin ETF’inin potansiyel etkisini hafife alıyor gibi görünüyor. Spot Bitcoin ETF onayı, Bitcoin üzerinde önemli bir alım baskısı yaratarak muazzam girişleri çekebilir. Aksi yaşanırsa ve ETF’ler reddedilirse, piyasada hiçbir şey değişmez.

Kısa vadede Ethereum’a odaklanın

Öte yandan kısa vadeli alım için Ethereum’u işaret eden Lunde, vadeli Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının ekim ayı içerisinde onaylanabileceğini savundu. Analist, böyle bir onayın gelmesi halinde Ethereum’un kısa vadeli getirisinin Bitcoin’e kıyasla daha fazla olacağını vurguladı.

Lunde, bu potansiyel gelişmenin Ethereum fiyatını kayda değer oranda artırabileceğini belirterek Bitcoin’in iki yıl önce vadeli işlemlere dayalı ilk ETF’inin piyasaya sürülmesinden önceki üç hafta içinde %60 değer kazandığını hatırlattı. Bununla birlikte ETH/BTC paritesinin 2021 yılından bu yana bulunduğu en düşük noktalardan birinde konumlandığını ifade eden analist, yukarı yönlü potansiyel hareketin ciddi bir kazanç getirebileceğini ima etti:

Olasılıklar ETH lehine yığılmış durumda. ETH/BTC, 2,5 yıllık aralığın en düşük seviyelerine yakın işlem görüyor ve göreceli yukarı yönlü için önemli bir kıpırdama alanı var.

K33 Analistleri: Bitcoin’de Şu An Agresif Toplama ve Alım İçin Doğru Zaman! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
K33 Analistleri: Bitcoin’de Şu An Agresif Toplama ve Alım İçin Doğru Zaman!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!