Bitcoin’de Kısır Döngü: Zarardakilerin Satış Baskısı Daha Fazla Düşüşü Tetikler!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşler kısa vadeli BTC yatırımcıları panik satışına iterken bu davranışın bir kısır döngü yaratarak daha fazla düşüşe yol açabileceği belirtildi.

Güncel veriler kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin zarara geçtiğini gözler önüne serdi. Konu hakkında açıklamada bulunan CryptoQuant analisti Adam Mourad, Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan son düşüşlerin ardından kısa vadeli yatırımcıların karlılık oranını gösteren STH-SOPR verilerinin negatife döndüğünü açıkladı.

Bitcoin’i 155 günden daha az süreyle elde tutan yatırımcıların karlılık oranlarını gösteren STH-SOPR verisinden yararlanan analist, son iki haftadaki fiyat düşüşünün ardından bu verinin 1’den 0,9809’a gerilediğini vurguladı. Mourad, mevcut piyasa şartlarının kısa vadeli yatırımcıları panik satışına ittiğini savundu:

Bir fiyat düşüşü sırasında azalan STH-SOPR, birçok kısa vadeli Bitcoin yatırımcısının panikle satış yaparak fiyatlardaki genel düşüşe katkıda bulunabileceğini gösteriyor.

Mourad ayrıca bu davranışın bir kısır döngü yaratarak daha fazla düşüşe yol açabileceğini söyledi.

Söz konusu metrik 1 seviyesinde olduğunda kısa vadeli yatırımcılar başa baş fiyatta konumlanırken 1’in üstü karlı pozisyon ve 1’in altı ise zararlı pozisyonların ağırlıkta olduğu anlamına geliyor.

Öte yandan analist, Grayscale’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandığı zafer sonrasında yaşanan yükselişle birlikte STH verisinin neredeyse 1 bandına ulaştığını ve bazı yatırımcıların o seviyeden kafa kafaya satış yaptıklarını belirtti. Söz konusu Grayscale haberiyle birlikte Bitcoin fiyatı 26.000 dolar seviyesinden 28.000 dolara kadar yükselmişti.

Bu gelişme, kısa vadeli yatırımcıların Bitcoinlerini kar ya da zarar etmeden esasen başa baş noktasında çıkmalarına olanak tanıyan bir fiyattan sattıklarını gösteriyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 değer kaybeden Bitcoin yazım esnasında 25.767 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin’de Kısır Döngü: Zarardakilerin Satış Baskısı Daha Fazla Düşüşü Tetikler! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Kısır Döngü: Zarardakilerin Satış Baskısı Daha Fazla Düşüşü Tetikler!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!