Tanınan Analistten Bitcoin İçin Eylül Ayı Değerlendirmesi: Fiyat Ne Olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) tek negatif ortalamaya sahip ve geçirdiği en kötü ay olarak kayıtlara geçen eylül ayı 6 yıldır kırmızı kapanıyor. 

Yatırımcıların spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı beklentisi devam ederken tanınmış kripto para analisti Will Celmente’den eylül ayı tahmini geldi. Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin’in eylül ayında genellikle kötü bir performans sergilediğini öne çıkaran analist, 6 yıldır devam eden negatif görünüşe işaret etti.

Bitcoin’in eylül ayında genellikle düşüş yönlü hareket ettiği ifadelerini paylaştığı 10 yıllık verilerle desteklerken Eylül ayının 2016’dan beri yatırımcıların yüzünü güldürmediğini öne çıkardı:

Eylül ayı sadece iki ay ile en az olumlu geri dönüş yapan ay oldu ve 6 yıldır olumsuz bir geri dönüş serisini sürdürmeye devam ediyor.

Verilere göre Bitcoin için son olumlu eylül ayı 2016 yılında yaşanan %6’lık yükselişti. Ardından 2017’den 2022’ye kadar olan süreçte eylül ayları %13 ve %7 gibi ciddi düşüşleri beraberinde getirdi.

Öte yandan bu eylül ayında milyonlarca dolar değerinde Mt. Gox Bitcoin’inin geri dağıtılma ihtimali de piyasalarda psikolojik bir satış baskısı yaratıyor. Mt.Gox özelinde 2014 yılında ciddi bir çöküş yaşanmış ve henüz Bitcoin fiyatı 500 dolar bandında seyrederken 850 bin BTC kayıplara karışmıştı.

Bitcoin’in beklentilerin üzerinde bir ABD enflasyonu gelmesi ve Mt. Gox Bitcoinlerinin dağıtımı ile birlikte bu eylülü de kırmızı kapatabileceği düşünülüyor. Öte yandan eylül ayı Bitcoin için ortalama bazlı bakıldığında düşüş getiren tek ay olarak kayıtlara geçti. Eylül ayları şimdiye kadar toplamda %70 düşüş getirirken ortalama olarak fiyata etkisi %4,67 oldu. Bitcoin 13 yıllık piyasa süresince 9 yılının eylül ayını kırmızı kapattı.

CoinGecko verilerine göre geçtiğimiz ağustos ayını %11’den fazla bir düşüşle kapatan Bitcoin, yazım esnasında 25.987 dolardan işlem görüyor.

Tanınan Analistten Bitcoin İçin Eylül Ayı Değerlendirmesi: Fiyat Ne Olacak? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tanınan Analistten Bitcoin İçin Eylül Ayı Değerlendirmesi: Fiyat Ne Olacak?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!