QCP Capital’dan Bitcoin İçin Son Çeyrekte Düşüş Beklentisi: Fiyat Yeni Yıl ile Patlayacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analiz ve ticaret şirketi QCP Capital, Bitcoin (BTC) fiyatının 4. çeyreğe düşük seviyelerde başlayabileceğini belirtirken 2024’ün ilk çeyreğinde keskin bir yükseliş yaşayabileceğini vurguladı.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasının geneli için kritik bir öneme sahip olan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) süreci hakkında bir tahmin de QCP Capital analistlerinden geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) hem Ripple’a (XRP) karşı hem de Grayscale’e karşı iki önemli davayı kaybettiğini belirten analistler, spot Bitcoin ETF onayının neredeyse kaçınılmaz olduğunu ima etti.

Ancak analistler bunlara rağmen Bitcoin’in 2023 yılının dördüncü çeyreğine düşük seviyelerde başlanabileceğini söyledi. Paylaşılan grafikte, ekim için 24.900 dolar seviyesinin altında bir açılış tahmini yapıldı.

Grafiğe göre Bitcoin’in özellikle ekim ayında 23.800-24.000 dolar bandını test etmesi bekleniyor:

Nihai Bitcoin spot ETF onayı ihtimalini güçlendirirken ironik bir şekilde SEC’in bu kararı mart ayındaki son tarihe bırakma olasılığını da artırıyor. Spot ETF’deki iyimserliğin SEC tarafından daha fazla ertelenmesi ve diğer teknoloji sektörlerine kıyasla kriptodaki yenilik eksikliği nedeniyle arka planda kaybolması nedeniyle 4. çeyreğe yine de düşük seviyelere yakın başlayacağımızı düşünüyoruz.

Paylaşılan analizde ayrıca SEC’nin spot Bitcoin ETF sürecini elinden geldiğince uzatacağını ve muhtemelen 2024 yılının Mart ayına kadar net bir kararın çıkmayacağı belirtilirken bu ertelemelerin Bitcoin fiyatını kötü etkileyebileceği ifade edildi. Analistler ayrıca önümüzdeki ay dağıtımı planlanan Mt. Gox Bitcoinlerine de değindi. Analistlere göre Mt. Gox Bitcoin dağıtımları kısa vadeli düşüş baskısına neden olacak.

Büyük bir yükseliş dalgası geliyor

Öte yandan kısa vadeli tüm bu kötü sinyallere rağmen 2024 yılının ilk çeyreği için oldukça olumlu konuşan QCP Capital analistleri, mart ayındaki olası spot Bitcoin ETF onayı ve nisan ayındaki Bitcoin halvingi ile birlikte önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde büyük bir ralli yaşanabileceği öne sürüldü:

Bununla birlikte, mart ayındaki olası ETF onayının nisan ayındaki yarılanma ile aynı zamana denk gelmesi ve ABD ekonomisindeki keskin yavaşlamanın 2. çeyrekte nihayet olası görünmesi nedeniyle, yeni yılın ilk çeyreğinde kripto paralar için büyük bir ralli yaşanabileceğini düşünüyoruz.

QCP Capital’dan Bitcoin İçin Son Çeyrekte Düşüş Beklentisi: Fiyat Yeni Yıl ile Patlayacak! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
QCP Capital’dan Bitcoin İçin Son Çeyrekte Düşüş Beklentisi: Fiyat Yeni Yıl ile Patlayacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!