Bitcoin İçin 30 Bin Dolarda Aşırı İlgisizlik ve Yorgunluk Var! Düşüş Mü Geliyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) tarihsel olarak düşük bir volatilite ile işlem görmeye devam ederken 29 bin dolar ile 30 bin dolar seviyeleri arasında aşırı ilgisizlik ve yorgunluk yaşandığı öne sürüldü.

On-chain analitik platformu Glassnode 14 Ağustos tarihinde yayınladığı haftalık raporda, Bitcoin’in tarihsel olarak düşük bir volatilite içerisinde işlem görmeye devam ettiğini dile getirdi. Platform Bitcoin’in 29 ile 30 bin dolar seviyeleri arasındaki bin dolarlık aralıkta doygunluğa ulaştığına dair bazı işaretler bulunduğunu vurguladı.

Bu yıl içerisinde Bitcoin’e toplamda 16 milyar dolar yeni sermaye girişi olduğuna dikkat çeken Glassnode, sermaye akışının 2021-2022 arasındaki döneme göre daha yavaş gerçekleştiğini belirtti.

Bunun yanı sıra yılın başında itibaren kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları tarafından yapılan yatırımların 22 milyar dolar artış gösterdiği ve buna karşılık uzun vadeli yatırımcılar tarafından Bitcoin’e ayrılan tahsisin 21 milyar düşüş gösterdiği ifade edildi. Bu doğrultuda, kısa vadeli yatırımcıların piyasada daha aktif olduğunun ve yatırım yaptığının altı çizilirken uzun vadeli yatırımcıların varlıklarını satmaya ilgi duymadığı öne sürüldü.

Öte yandan yatırımcılardaki ilgisizlik, doygunluk ve Bitcoin fiyatındaki durgunluğa karşın Glassnode, yakın zamanda çok daha volatil bir döneme girileceğini dile getirdi. Glassnode, koşullar incelendiğinde Bitcoin yatırımcı davranışlarının geçmiş döngülerdeki ayı piyasası yorgunluğundakine benzediği iddia etti.

Glassnode ayrıca Bitcoin’e olan talepte zayıf bir artış olduğunu da vurguladı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,8 değer kaybederek yazım itibariyle 29.115 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin İçin 30 Bin Dolarda Aşırı İlgisizlik ve Yorgunluk Var! Düşüş Mü Geliyor? isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin İçin 30 Bin Dolarda Aşırı İlgisizlik ve Yorgunluk Var! Düşüş Mü Geliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!