Bitcoin İçin Borsalardan Gelen Boğa Sinyali: Alım Hacmi Satıştan Daha Fazla!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) tekrardan 30 bin dolar seviyelerine yaklaşırken “piyasa alıcı” (taker) alım hacmi satış hacmini geride bırakarak önemli bir boğa sinyali yaktı.

Ağustos ayının ilk haftası geride kalırken Bitcoin’de önemli bir boğa sinyali görüldü. On-chain analiz platformu CryptoQuant tarafından sağlanan verilere göre birçok borsa üzerinde piyasa alıcı alım hacmi olarak satıcıları geride bırakarak baskınlık kurdu.

Hacim açısından önde gelen borsalardan biri olan Bybit’te alıcı-satıcı oranı 1,36’ya yükselerek bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Benzer bir duruma ev sahipliği yapan OKX’te ise alıcı-satıcı oranı 1,31 puana ulaşarak son 6 ayın en yüksek seviyesine geldi. Bununla birlikte 8 Ağustos Salı günü BitMEX üzerinde son 3 buçuk ayın en yüksek alıcı oranına karşılık gelen 1,17 seviyesi görüldü.

Vadeli işlemlerdeki alım hacimlerinin satış hacimlerine bölünmesiyle elde edilen bu veriler 1’in üzerine çıktığında genel olarak piyasa için olumlu ve boğa yönlü bir baskının başladığı anlamına geliyor. Piyasada alıcıların baskınlığına yönelik bu verilerin görülmesi genelde fiyatın yükseliş yaşamasıyla sonuçlanıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, BitMEX gibi düşük hacimli borsalarda alıcıların baskın gelmesinin genellikle balinaların alım yaptığına yönelik bir sinyal olduğunu belirtirken 29 bin dolar seviyesinde açılan yüklü miktarda long (uzun) pozisyon olduğunu vurguladı:

Bitcoin balinaları 29.000 dolardan yüksek meblağlar ile long pozisyon açtı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,2 değer kazanan Bitcoin, yazım esnasında 29.787 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin İçin Borsalardan Gelen Boğa Sinyali: Alım Hacmi Satıştan Daha Fazla! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin İçin Borsalardan Gelen Boğa Sinyali: Alım Hacmi Satıştan Daha Fazla!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!