BIT Mining Ekonomisti Bitcoin’de Yükselişin Önüne Geçen Şeyleri Açıkladı: İşte O 2 Engel!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para madenciliği sektörünün devlerinden BIT Mining’in baş ekonomisti Youwei Yang, Bitcoin (BTC) fiyatının yükselememesinin 2 sebebini açıkladı. 

Bitcoin fiyatı 30 bin dolar bandını aşmakta güçlük çekerken gözler tekrardan madencilere çevrildi. Fiyat hareketlerinde yaşanan kısır döngüyü işaret eden BIT Mining baş ekonomisti Youwei Yang dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yang, son dönemdeki madenci satışları ve türev sözleşmelerinin sona ermesiyle Bitcoin yükselişinin önüne set çekildiğini vurgularken kar satışlarının tahmin edilebilir olduğunu ifade etti.

Youwei Yang konu hakkında yaptığı açıklamada, yaşanan satış baskısının madencilerden kaynaklandığı şu ifadelerle detaylandırdı:

Bazı madenciler, madencilik kar marjı son zamanlarda arttığı için Bitcoinlerini satıyor. Doğal piyasa düzeltmeleri ve türev sözleşmelerinin ay sonuna doğru 29 bin dolar civarında sona ermesi de düşüşe katkıda bulunmuş olabilir.

On-chain veriler de madencilerin satış baskısı yarattığını destekledi. CryptoQuant tarafından sağlanan veriler, Bitcoin madenci rezervlerinin haziran başından bu yana yaklaşık 5.000 BTC azaldığını ve bu varlıkların borsalara transfer edildiğini ortaya koydu.

Verilerle örtüşen benzer bir raporda kripto para borsası Bitfinex’den geldi. Borsa tarafından paylaşılan küresel madencilik raporunda, madencilerin borsalara büyük miktarlarda Bitcoin gönderdiği belirtildi:

Bu faaliyetin madenciler tarafından benimsenen potansiyel riskten kaçınma veya riskten korunma stratejilerine işaret ettiğine inanıyoruz ve Bitcoin’e kurumsal ilgi arttıkça Bitcoin madenciliği hisse senetlerinin son zamanlarda yükseldiğini de özellikle belirtmek istiyoruz.

Açıklamasında dolar endeksi ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikalarına da değinen Yang, 2024 yılının Mayıs ayından sonra faiz düşüşü gelebileceğini ifade etti. Bununla birlikte bazı kesimlerin DXY ile ters yönlü hareketlerin yaşandığı dönemlerde Bitcoin’i güvenli liman olarak görse de durumum her zaman bu şekilde işlemeyeceğini vurguladı:

Son dönemki enflasyon göz önüne alındığında, benim iddiam Fed’in Mayıs 2024’e kadar faizleri düşürmeyebileceği yönünde. Bu, tam teşekküllü bir boğa döngüsünün başlamasının beklendiği zamandır ve uzun vadeli oyuncuları şu andan o zamana kadar Bitcoin tutmaya ve biriktirmeye teşvik eder. Öte yandan bazıları DXY ile ters yönlü hareketlerin yaşandığı dönemlerde Bitcoin’i güvenli liman olarak görse de durum her zaman böyle değildir.

BIT Mining Ekonomisti Bitcoin’de Yükselişin Önüne Geçen Şeyleri Açıkladı: İşte O 2 Engel! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BIT Mining Ekonomisti Bitcoin’de Yükselişin Önüne Geçen Şeyleri Açıkladı: İşte O 2 Engel!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!