Arthur Hayes’ten Bitcoin İçin Dudak Uçuklatan Fiyat Tahmini: Yapay Zeka ile Bu Fiyata Çıkacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin (BTC) gelecek boğa koşusunda yapay zekanın etkisi olacağını dile getirdi ve fiyat hedefi verdi. 

Arthur Hayes yakın tarihli bir blog gönderisinde, yapay zeka ve Bitcoin korelasyonunun önümüzdeki süreçte yaratabileceği dudak uçuklatıcı sonuçlara değindi. Hayes yaptığı detaylı hesaplamalar sonucunda 2025-2026 yılında yaşanabilecek bir boğa koşusunun zirve noktasının 760 bin dolar olabileceğini açıkladı.

Yapay zekanın, sağladığı sansür karşıtı yapısı ve sınırlı arza sahip olmasından dolayı Bitcoin’i para birimi olarak kabul edebileceğini belirten Hayes, bir yapay zeka ekonomisi için en doğru aracın Bitcoin olacağını savundu.

Hayes tarafından geliştirilen detaylı model, 2025 veya 2026 yılına kadar yapay zeka ekonomisinin küresel GSYH’nin %5 ila %50’si arasında bir değere sahip olabileceğini ve bu durumun Bitcoin fiyatını 760 bin dolara çıkarabileceğini ortaya koydu.

Bitcoin işlemlerinin hızının YZ’lerin yakaladığı toplam GSYİH miktarıyla eşleşeceğini varsayıyorum. Bu sezgisel olarak mantıklı, çünkü GSYİH sadece ekonomik faaliyetin bir ölçüsü ve dolayısıyla ekonomik aktörler arasında en az bu miktarda ödemenin gidip gelmesi gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

Arthur Hayes olasılıkları düşük, ortalama ve çılgınlık seviyesi olarak üçe ayırırken yapay zeka sektörüne girecek paranın Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceğine dair bir tablo paylaştı.

Bu durumda yapay zeka sektörünün 8x, 23x ve 172x artış senaryolarını hesaplayan Hayes, kripto para piyasasının aç gözlülük seviyesine göre bu miktarın %5, %10 ya da %30’luk kısmının Bitcoin’e akabileceğini belirtti.

Tabloya göre en düşük ihtimalde yapay zeka sektörü 8 kat büyürse ve bu paranın %5’i Bitcoin’e akarsa fiyat 36.655 dolara ulaşacakken en iyi ihtimalde yapay zeka sektörü 172 kat artarken bu miktarın %30’u Bitcoin’e gelecek ve fiyat 760 bin dolara kadar yükselecek.

Tecrübeli isim, gelecek öngörüsü sunan bu modelin sadece tahmin yürüttüğünü ve gerçekleşebilecek fiyat aralığının çok daha geniş olabileceğini ifadelerine ekledi.

Yapay zeka ve insan uygarlığının geleceğini bilemesem de, büyüyüp giden bu söylenti furyasına dahil olup kar etmeyi planlıyorum.

Arthur Hayes’ten Bitcoin İçin Dudak Uçuklatan Fiyat Tahmini: Yapay Zeka ile Bu Fiyata Çıkacak! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Arthur Hayes’ten Bitcoin İçin Dudak Uçuklatan Fiyat Tahmini: Yapay Zeka ile Bu Fiyata Çıkacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!