Merkezi Borsalardaki Spot Kripto Para Hacimleri Son Çeyrekte Yüzde 60 Düştü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezi borsalardaki kripto paraların spot ticaret hacimleri 2023’ün ikinci çeyreğinde önemli ölçüde gerileyerek 2020 yılından beri en düşük seviyeye geriledi. 

On-chain analitik platformu Kaiko 2023 yılının ikinci çeyrek verilerine dair piyasa raporu, paylaştı. Rapora göre merkezi borsalardaki kripto paraların spot ticaret hacimleri, geçtiğimiz çeyreğe göre ortalama 4,7 trilyon dolar seviyesinden 1,8 trilyon dolara gerileyerek %60’ın üzerinde düşüş yaşadı. Raporda ayrıca toplam spot kripto para ticaret hacminin 2020 yılından bu yana en düşük seviyeye gerilediği vurgulandı.

Binance ciddi yara aldı

Binance, yaşanan düşüşte işlem hacminin yaklaşık %70’ini kaybederken en fazla kayıp yaşayan kripto para borsası oldu. Binance’in hacim kaybının sebebi olarak Bitcoin pariteleri için sıfır komisyon politikasından vazgeçmesi ve ABD’li regülatörler ile yasal bir mücadele içerisinde bulunması gösterildi.

Binance’in ayrıca yıl başındaki %64’lük pazar payı kayda değer bir kayba uğrayarak %53’e geriledi. Borsanın ABD iştiraki Binance.US’in elinde ise çeyrek sonunda toplam pazarın %1’inden daha azı kaldı.

Binance’in düşüşünü Coinbase, OKX, Kraken ve Huobi takip etti. Söz konusu borsaların spot kripto para ticaret hacimleri %50’nin üzerinde kayıp yaşadı.

Küresel ticaret hacmindeki kayba karşın Güney Kore spot kripto para ticaret hacimlerinde, haziran ayının son haftasında dikkate değer bir yükseliş gözlemlendi. Haziran ayının son haftasında hacim 4 milyar doların üzerine çıkarken bunun 3,6 milyar dolarının altcoinlerden kaynaklandığına dikkat çekildi. Hacimdeki yükselişe Waves (WAVES) ve Bitcoin Cash’in (BCH) öncülük etti

Kripto para fiyatları hacim düşüşüne eşlik etmedi

Spot ticaret hacimlerindeki büyük düşüşe rağmen Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası genel olarak olumlu bir çerçevede seyretti.

Bitcoin son 90 günde, 28.500 dolar seviyelerinden 31.020 dolar seviyelerine yükselerek %9’a yakın değer kazandı. Bu süreçte altcoinlerde de genel olarak yeşillenmeler görüldü. Bazı altcoinler söz konusu zaman aralığında ralli yaptı.

Öte yandan haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen Bitcoin opsiyon ticareti hacmi son üç ayın en yüksek seviyesine erişerek 20 milyar doların üzerinde çeyreği kapattı. Alım yönündeki opsiyonların ticaret hacmi, toplam hacmin %65’ini oluşturdu.

Bunların yanı sıra dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock ile başlayan spot Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) başvuru süreci Bitcoin ETF’lerini hacim bakımından pozitif yönde etkiledi. Bitcoin ETF’lerinin ticaret hacimlerinde yukarı yönlü büyük değişimler görülürken ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), haziran ayında kurulduğu günden bu yana 4. kez 500 milyon doların üzerinde günlük ticaret hacmine erişti.

Merkezi Borsalardaki Spot Kripto Para Hacimleri Son Çeyrekte Yüzde 60 Düştü! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Merkezi Borsalardaki Spot Kripto Para Hacimleri Son Çeyrekte Yüzde 60 Düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!