Kurumsal Fonlarda Bitcoin Rüzgarı: Artan İlgi ile Yıllık Bazda Pozitife Dönüş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin 30.500 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olmaya çalışırken kripto para piyasasındaki kurumsal fonlara 2. hafta üst üste fon girişi oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kurumsal kripto para fonlarına 9 haftalık çıkış serisinin ardından 2 hafta üst üste para girişi olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen 125 milyon dolarlık fon girişi ile birlikte 2 haftada toplam 325 milyon dolar para girişi oldu.

Verilere göre para girişinin 123 milyon dolar ile %98’lik kısmı Bitcoin (BTC) fonlarına yatırıldı. Bitcoin yatırım ürünleri 2 hafta önce yılın başından beri negatif durumdayken kısa süre içerisinde yaşanan yüklü fon girişleri ile pozitif duruma geçti. Özellikle Bitcoin özelinde yaşanan ilginin BlackRock dahil 4 büyük yatırım şirketinin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu yapmasının fon girişlerinde büyük bir etkisi olduğu düşünülüyor.

Short (kısa) Bitcoin fonundan ise çıkışlar 900 bin dolar ile 10. haftaya uzandı.

İki haftada yaşanan yaklaşık 325 milyon dolarlık giriş kurumsal kripto para fonlarındaki 9 haftalık çıkış serisinin çoğunu silmiş oldu. Ethereum’a (ETH) bu süreçte geçtiğimiz hafta görülen 2,5 milyon dolar ile birlikte toplamda 10 milyon dolara yakın para girişi oldu.

Kurumsallar altcoin ilgisini de tekrardan artırdı. Ripple’a (XRP) 400 bin dolar, Cardano’ya (ADA) 900 bin dolar ve Litecoin’e (LTC) 300 bin dolarlık para girişleri yaşandı. Ancak Solana’dan (SOL) 800 bin dolarlık fon çıktı.

Ülke bazında ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine başı Almanya çekti. Almanya 65 milyon dolarlık girişle en çok para girişi yaşanan ülke olurken ikinci sırada 35 milyon dolarla Kanada üçüncü sırada 23 milyon dolarla ABD yer aldı.

Öte yandan kurumsal fonlarda yaşanan son para girişi ile birlikte toplam yönetilen fon miktarı (AuM) yaklaşık 37 milyar dolara ulaştı. Söz konusu miktar 2022 yılının Haziran ayından bu yana en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

Kurumsal Fonlarda Bitcoin Rüzgarı: Artan İlgi ile Yıllık Bazda Pozitife Dönüş! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kurumsal Fonlarda Bitcoin Rüzgarı: Artan İlgi ile Yıllık Bazda Pozitife Dönüş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!