ABD’li Kongre Üyesinden Kripto Paralar İçin Olay Sözler: Umarım Sonu Olur!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para karşıtı duruşuyla tanınan ABD Kongre Üyesi Brad Sherman, kripto para sektörünün kendi kendisini yok edeceğini öne sürdü.

Brad Sherman, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto para borsaları Binance ve Coinbase’e karşı açılan davaların ardından sektör hakkında yıkıcı dileklerde bulundu.

Kendisine yöneltilen “Sizce son yaşananlar kripto sektörünün ABD’de sonuna mı işaret ediyor?” sorusuna SEC’in son dönemdeki yaptırımlarını işaret ederek yanıt veren kongre üyesi, “Umarım öyle olur ama sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

68 yaşındaki Sherman, bazı kripto paraların yüksek değerlerine ilişkin şüphelerini dile getirerek Bitcoin’in Hamster Coin (HAMSTR) ya da Cone Tribe Coin‘den daha değerli olmasının mantıklı bir nedeni olmadığını vurguladı. Kripto para birimlerinin ekonomiye veya tüketicilere fayda sağlayabileceği fikrine karşı çıkan kongre üyesi, birincil kullanımlarının yasalardan ve yaptırımlardan kaçmak olduğunu öne sürdü:

Kripto paraların hangi yöne gittiği önemli değil. Burada önemli nokta, kripto paralar ABD’nin yararına mı değil mi? Cevap ise açıkça hayır. Kripto para destekçileri ABD yaptırımlarını delmek istiyorlar. Peki kripto para kelimesinin kelime anlamı nedir “Gizli Para”. Yaptırımları delmek için uğraşanlar ve vergi kaçırmak isteyenlerin kullandığı bir para bu.

Kripto para piyasasının bu tür varlıklara ilgi duyan şarlatanları cezbettiğini iddia eden Sherman, günün sonunda kripto para sektörünün kendi kendisini yok edeceğini ifade etti.

Bununla birlikte, günlük pratik yaşamda kripto para kullanımının pek mümkün olmadığını ima eden Sherman, verdiği örneklerle dikkat çekti:

Bir noktada 3 trilyon dolardılar ve Subway’den bir sandviç almayı daha kolay ya da daha ucuz hale getirmediler. Subway’e gittiğinizde banka ya da kredi kartı kullanabiliyorsunuz. Eğer kripto paranız varsa, bunu paraya çevirmeniz, ardından banka kartınıza aktarmanız ve ardından bir sandviç satın almanız gerekir. Kripto paralar ne gerçek bir ödeme sistemi ne de para gibi işlev görmüyor.

Sherman’ın bu açıklamaları kendi içerisinde tutarlı görünse de kongre üyesi ya Bitcoin Lightning Network‘ü bilmiyor ya da bilmemezlikten gelmeyi tercih ediyor. Sherman’ın iddia ettiğinin aksine halihazırda El Salvador‘daki bütün mağazalarda aktif şekilde Bitcoin ile ödeme yapılabiliyor.

ABD’li Kongre Üyesinden Kripto Paralar İçin Olay Sözler: Umarım Sonu Olur! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Kongre Üyesinden Kripto Paralar İçin Olay Sözler: Umarım Sonu Olur!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!