Bitcoin Uzmanı Yazar El Salvador’un Ekonomi Danışmanı Oldu!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’i (BTC) yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un yeni ekonomi danışmanı dikkat çeken isim Saifedean Ammous oldu.

“The Bitcoin Standard” kitabının yazarı Dr. Saifedean Ammous, El Salvador Ulusal Bitcoin Ofisi’ne ekonomi danışmanı olarak atandı. El Salvador Ulusal Bitcoin Ofisi tarafından yapılan açıklamada, ekonomistin çeşitli ekonomi politikalarıyla ilgili konularda danışman olarak ekibe katıldığı belirtildi.

Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Ammous, Bitcoin standardını benimseyen ilk ülkede görev alacağı için heyecanlı olduğunu ifade etti. Yerel medya kuruluşu Diario El Salvador’a 30 Mayıs‘ta konuşan Ammous, El Salvador’un önümüzdeki 5 yıl boyunca Bitcoin biriktirmesi halinde bütün borçlarından kurtulabileceğini öne sürdü:

Önümüzdeki beş yıl boyunca Bitcoin biriktirmeye devam edersek El Salvador’un borçlarından kurtarma şansını yakalayabiliriz. Bitcoin’i benzersiz kılan şey size yıllar içinde değer kaybetmeyen güçlü bir varlığa sahip olma fırsatı vermesidir. Zaman içinde değer kaybeden bir paranız varsa tasarruf etmenin bir anlamı yoktur ve mantıklı borçlanma doğru bir adımdır.

El Salvador’un Ulusal Bitcoin Ofisi 2022 yılının Kasım ayında Başkan Bukele tarafından kripto ile ilgili her şeyi yönetmek üzere kuruldu. Bukele’nin Bitcoin ekibinde ABD’li yayıncı Max Keiser ve televizyon sunucusu Stacy Herbert gibi dikkat çeken isimlerde yer alıyor.

Bitcoin Uzmanı Yazar El Salvador’un Ekonomi Danışmanı Oldu! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Uzmanı Yazar El Salvador’un Ekonomi Danışmanı Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!