Arthur Hayes Tarih Verdi: Bitcoin Boğası Ne Zaman Başlayacak? Önce 70 Bin Dolar!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin için 2024’ün ralli yılı olacağını ve 70 bin dolar seviyesinin aşabileceğini öne sürdü.

Arthur Hayes 26 Mayıs tarihinde yayınlanan bir podcast yayınında, Bitcoin ve kripto para piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Hayes, önümüzdeki senenin Bitcoin için bir ralli yılı olabileceğini ve 70 bin dolar seviyesinin üzerine çıkabileceğini dile getirdi.

2023 Bitcoin İçin Volatil Bir Yıl Olacak

Özellikle yakın zamanda piyasaları etkisi altına alan ABD borç limiti revizyonuna dair tartışmalar hakkında açıklamada bulunan Hayes, bu tartışmaların birkaç müzakere sonrasında çözüleceğine dair inancını ifade etti. Hayes, borçlanma üst limitinin artırılmasının yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde patlayacak bir barut fıçısını doldurmaktan farksız olduğunu savunurken bu durumun Bitcoin’i pozitif anlamda etkileyeceğini de belirtti. Eski CEO, borç limiti revizyonunun Bitcoin’e olası etkisi hakkında şu ifadelerde bulundu:

Bankacılık krizi ile birlikte federal hükümetin trilyonlarca dolar borçlanması ve kendilerini finansa etmesi gerekiyor. Esasında bu yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde patlayacak bir barut fıçısı yaratıyorsunuz. Bu durumun Bitcoin için iyi olabileceğini düşünüyorum. Aşağı veya yukarı yönde oldukça volatil olacak.

Yılın hareketli geçeceğini ancak Bitcoin için yeni bir rekor getirmeyeceğini öne süren Hayes, 2024 yılında kripto para piyasasında büyük bir ralli beklediğini ima etti. Eski CEO, 2024 yılında Bitcoin’de %150’nin üzerinde değer artışı beklediğini ifade etti. Bu noktada 2024’te gerçekleşmesi beklenen halving’in (yarılanma) de oldukça kilit bir role sahip olduğu Hayes tarafından vurgulandı.

2025 ve 2026 kıyamet yılları olabilir

Eski CEO, 2024’teki rallinin ardından 2025 veya 2026 yıllarında ise büyük bir felaket beklediğini ve bu felaketin savaş gibi toplumsal bir değişim olarak gerçekleşebileceğini öne sürdü. Bu noktada niceliksel gevşemenin ve sosyal gerilimin etkili olabileceğini aktaran Hayes, piyasada çok fazla para olduğunu ve karşılığında yeterli güvenin oluşmadığını belirtti. Ayrıca bu senaryoda Bitcoin’in de değer kaybına uğrayabileceği Hayes’ın görüşleri arasında yer aldı.

2022 merkeziyetsizliğin senesiydi

Geçtiğimiz yılı merkeziyetsiz finansın (DeFi) yılı olarak nitelendiren Hayes, 2022 yılı içerisinde birçok merkezi kurumun iflas ettiğini ve piyasayı kargaşaya sürüklediğini belirtti. FTX, Terra (LUNA) ve Three Arrows Capital (3AC) çöküşlerini hatırlatan Hayes, buna karşılık merkeziyetsiz birçok projenin yollarına devam ettiğine dikkat çekti. Eski CEO, yaklaşık 3 aylık bir sürede %60’ın üzerinde devasa bir değer kaybı yaşanmasına rağmen başarılı projelerin ayakta kalabildiğinin altını çizdi.

FTX çöküşünü ön göremedim!

FTX çöküşünü ön göremediğini belirten Hayes, Alameda’nın FTX’in finansallarına dair verileri açıkladığında bunun normal bir durum olduğunu sadece FTX ve Alameda kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) kaldıraçlı ürünlerle uğraştığını düşündüğünü ifade etti.

Öte yandan FTX gibi bir şirkette böyle bir olayın gerçekleşmesine sık rastlanmadığını ima eden Hayes, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

FTX’e yatırım yaptığınız için kovulmazdınız. Belki Hong Kong’da küçük ve egzotik bir borsada bu başınıza gelseydi kovulurdunuz ancak FTX’de değil.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %4,9 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %2,8 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 27.936 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Arthur Hayes Tarih Verdi: Bitcoin Boğası Ne Zaman Başlayacak? Önce 70 Bin Dolar! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Arthur Hayes Tarih Verdi: Bitcoin Boğası Ne Zaman Başlayacak? Önce 70 Bin Dolar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!