Rus Güvenlik Birimlerine Ait 986 Bitcoin Cüzdanı İfşa Oldu: Ukrayna Bağlantılı Detay!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gizemli bir kripto para kullanıcısı, Rus güvenlik birimleri tarafından kullanıldığı iddia edilen yüzlerce Bitcoin (BTC) cüzdanını ifşa etti.

On-chain araştırma platformu Chainalysis tarafından 26 Nisan tarihinde yayınlanan bir raporda, bir kripto kullanıcısının Rus güvenlik birimleri GRU, FSB ve SVR tarafından kullanıldığı iddia edilen 986 Bitcoin adresini hackleyerek ifşa ettiğini aktardı.

Araştırmalar sırasında kullanıcının 12 Şubat 2022 tarihi ve 14 Mart 2022 tarihi arasında geçen süreçte 986 Bitcoin cüzdanından binlerce OP_RETURN işlemi yaptığı ortaya konuldu. OP_RETURN işlemlerinin genellikle geçersiz işlemleri etiketlemek için kullanıldığı ve blockchain üzerinde bir mesaj bırakarak gönderilen varlığın tamamen yanmasına sebep olduğu belirtildi.

Kullanıcının toplamda 300 bin doların üzerinde varlık harcadığı işlemlerde dört ana mesaj yer aldı. Bu mesajlarda, Rusça olarak şu ifadeler kullanıldı:

Hack için kullanıldı.
Hack için kullanıldı.
Hack için kullanıldı.
GRU Khakir’den gelen parayla Ukrayna’ya yardım edin.

Chainalysis, kullanıcı tarafından ifşa edilen cüzdanların bazılarının daha öncesinde ABD’deki SolarWinds yazılım firmasının uğradığı siber saldırı ile ilişkilerinin bulunduğuna ayrıca bazı diğer hesapların da 2016 Rusya seçimine yönelik dezenformasyon kampanyasına karıştığına yönelik kanıtlar bulunduğunu belirtti.

Ayrıca kullanıcının mesajlarını yaymak için kullandığı fonların büyüklüğü göz önünde bulundurulunca mesajların doğruluk potansiyeli olabileceği öne sürüldü.

Kullanıcının sıcak savaşın başladığı tarihlerde OP_RETURN mesajları göndermeyi bırakarak Ukrayna’nın yardım hesabına fon transfer etmeye başlaması da iddialarını güçlendiren detaylar arasında yer aldı.

Chainalysis raporu yayınladıktan kısa bir süre sonra web sitesi üzerinden kaldırdı.

Rus Güvenlik Birimlerine Ait 986 Bitcoin Cüzdanı İfşa Oldu: Ukrayna Bağlantılı Detay! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rus Güvenlik Birimlerine Ait 986 Bitcoin Cüzdanı İfşa Oldu: Ukrayna Bağlantılı Detay!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!