Circle CEO’sundan Yüreklere Su Serpen USDC Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin ihraççısı Circle CEO’su Jeremy Allaire, USDC fonlarının tümüyle güvende olduğunu ve işlemlerin bugün itibariyle aksaklık olmadan devam edeceğini duyurdu.

Circle CEO’su Jeremy Allaire yakın tarihte bir sosyal medya gönderisinde, USDC operasyonlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. USDC rezervlerinin güvenli ve emniyetli olduğunu belirten CEO, likidite işlemlerinin ABD bankalarının 13 Mart günü açılmasıyla birlikte devam edeceğini belirtti.

Silicon Valley Bank’ın (SVB) kapanması ile birlikte 3,3 milyar dolarlık varlığı içeride kalan Circle, beklenmedik bir krizin ortasında kalmıştı. Yaşanan gelişmeler, USDC’nin dolar denkliğini kaybetmesiyle sonuçlandı. İşlemlerde aksama olmayacağına ve fonların geri ödeneceğine dair yapılan bu açıklamanın ardından USDC dolar sabitliğinde ciddi bir iyileşme görüldü.

Söz konusu fonların eksiksiz bir şekilde güvende olduğunun altını çizen Allaire, ABD tarafından atılan yapıcı adımların önemine değindi:

ABD hükümetinin ve mali düzenleyicilerin, kısmi bankacılık sisteminden kaynaklanan riskleri azaltmak için önemli adımlar attığını görmek bizi yüreklendirdi. SVB’deki mevduatların %100’ü güvende ve yarın bankaların açılışında hazır olacak.

Öte yandan yakın zamanda kapanan Signature Bank hakkındaki gelişmelere de değinen CEO, bankanın kapatılmasıyla SigNet aracılığıyla para basma ve itfa işlemlerinin gerçekleşmeyeceğini beyan etti. Allaire, bu süreçte uluslararası bankacılık şirketi Bank of New York (BNY) Mellon aracılığıyla yapılan ödemelere güveneceklerini belirtirken bankacılık işlemleri için yeni bir kurum arayışında olduklarını vurguladı.

CoinGecko verilerine göre USDC, haberin kaleme alındığı esnada büyük ölçüde dolar sabitliğini toparladı ve 0,99 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle CEO’sundan Yüreklere Su Serpen USDC Açıklaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!