Uniswap’in v3 protokolü, açık kaynaklı bir yazılım haline gelecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uniswap’in v3’ün temel protokolü, kısa bir süre sonra açık kaynaklı yazılım haline gelecek ve ücretsiz bir biçimde kullanılabilecek.

Uniswap’in açıklamasına göre, v3 protokolünün kaynak lisansı (BSL) 1 Nisan’da sona erecek ve bu tarihten itibaren açık kaynaklı bir yazılım olarak ücretsiz bir biçimde kullanılabilecek.

Uniswap’in protokolünü herkes kullanabilecek

Uniswap, kripto ekosistemindeki en popüler merkeziyetsiz kripto para borsasıdır. Uniswap v3’ün kaynak lisansı ilk olarak 2021’de alındı ve kodun ticari amaçla kullanılmaması kaydıyla ücretsiz bir biçimde kullanılmasına izin verildi. 

Uniswap v3 lisansının süresi, piyasa sürülmesinden tam iki yıl sonra 1 Nisan’da tamamen ücretsiz olacak. Bundan böyle herhangi bir şart gerekmeksizin, ticari amaçla da ücretsiz olarak kullanılabilecek. 

Uniswap v3 protokolü, kullanıcıların likidite havuzlarıne token yatırarak buradan pay almasına olanak sağlar. 

V3 protokolünün önceki v2 sürümünden temel farkı, yeni sürümde konsantre likiditenin getirilmesi oldu. Yeni sürüm sayesinde likidite sağlayıcılar, trade yapmak istedikleri bir fiyat aralığı belirleme şansını elde ettiler. 

CoinGecko’nun verilerine göre Uniswap v3, son 24 saat içinde 1,5 milyar dolarlık işleme ev sahipliği yaptı.

Uniswap’in lisansının sona ermesi Ethereum ekosistemi için oldukça önemli bir gelişme. Geliştiriciler, protokolün kodlarını herhangi bir şart gerekmeksizin kendi borsalarında ücretsiz olarak kullanabilecek. 

Uniswap’in yerel token’ı UNI, yazı kaleme alındığı sırada CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre, 5,63 dolar üzerinden işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uniswap’in v3 protokolü, açık kaynaklı bir yazılım haline gelecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!