P2E oyunlarındaki hırsızlıklara dikkat edilmeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Play to Earn oyunları son yıllarda, özellikle de çevrimiçi oyun dünyasında giderek daha popüler hale geldi. Bu oyunlar, oyuncuların görevleri tamamlayarak veya oyun içinde belirli hedeflere ulaşarak kripto para birimi veya oyun içi varlıklar gibi gerçek dünya ödülleri kazanmalarına olanak tanıyor. Birçok oyuncu bu tür oyunlarda başarı ve keyif bulurken, P2E topluluğu içinde dolandırıcılık ve dolandırıcılık vakaları da son dönemde kritik bir artış içerisinde.

P2E oyunlarında en yaygın dolandırıcılık türü, sahte oyunların veya token’ların oluşturulması oluyor. Dolandırıcılar yeni bir oyun ya da kripto para yaratır ve bunu yasal bir kazanç fırsatı olarak tanıtır. Ancak, oyuncular zamanlarını ve paralarını oyuna yatırdıktan sonra, dolandırıcılar kazançlarla birlikte ortadan kaybolur ve oyunculara hiçbir şey bırakmaz.

Bunun gibi birçok sladırı modeli bulunurken, olaya son olarak FBI müdahale etti. Yakın zamanda bir duyuru yayımlayan FBI, kullanıcıları P2E oyunlarındaki dolandırıcılık vakalarına karşın uyardı.

FBI, P2E oyunlarındaki hırsızlıklara dikkat uyardı

Tüketiciler, şimdiden kurbanlardan milyonlarca kripto para çalmış olan yeni bir tür sahte oyun uygulamasına kanmamaları konusunda FBI tarafından uyarıldı.

FBI’ın İnternet Suçları Şikayet Merkezi’nden (IC3) yapılan yeni bir Kamu Hizmeti Duyurusuna göre, mağdurlarla çevrimiçi veya mobil oyunla zamanında tanıştırılmadan önce genellikle çevrimiçi dolandırıcılar tarafından iletişim kuruluyor. Oyun, kullanıcıyı sadece oynadığı için kripto para birimi ile ödüllendirmeyi amaçlıyor. Bu dolandırıcılığın birden çok çeşidi olmasına rağmen, FBI’ın kullandığı örnek, animasyonlu bir çiftlikte sanal ürünler yetiştiren bir oyuncuydu.

Oynamadan önce, kullanıcılara bir kripto para cüzdanı oluşturmaları ve bir miktar dijital para satın almaları gerektiği söyleniyor. Kötü aktörler, cüzdanlarında ne kadar çok kripto olursa, oyunda o kadar çok ödül kazanabileceklerini açıkladığı vaadi veriliyor.

Sonucunda ise kullanıcılar yatırdıkları tüm sistemleri kaybediyorlar. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
P2E oyunlarındaki hırsızlıklara dikkat edilmeli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!