Yargıç, FTX’e karşı açılan toplu davaları birleştirmeyi reddetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal bir yargıç, yatırımcılar tarafından FTX borsasına karşı önerilen birkaç toplu davayı birleştirmeyi reddetti. Yargıca göre, borsa ve sanıklar henüz dinlenmedi.

Davaları birleştirme talebini reddeden karardan bir alıntı. Kaynak: Law360

Yargıç, FTX’e karşı açılan davaları birleştirmeyi reddetti

Geçtiğimiz gün ABD Bölge Yargıcı Jacqueline Scott Corley, davacıların FTX’e karşı açtıkları beş toplu davanın birleştirilmesi talebini reddeden bir karar verdi. Davalılardan hiçbirinin bu talebe karşı çıkmamasına rağmen yargıç, tüm davalıların henüz yanıt verme fırsatı bulamadığına da dikkat çekti. Kararda ise şu açıklamalara yer verildi:

“Davacılar hiçbir davalının itirazda bulunmadığını belirtirken, Davalılarla görüştüklerini ve toplu davaların birleştirilmesine karşı çıkmadıklarını kanıtlayan hiçbir beyan sunmamaktadırlar.”

Julie Papadakis, Michael Elliott Jessup, Stephen Pierce, Elliott Lam ve Russell Hawkins’in de aralarında bulunduğu davacılar, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve diğer yöneticileri Kaliforniya’da dava açarak mal varlıklarını zimmetlerine geçirmekle suçladılar. Tüm davacılar Bankman-Fried’in peşine düşerken, davalar ayrıca dış denetçiler ve borsayı tanıtanlar da dahil olmak üzere çeşitli diğer sanıkları da kapsıyor.

Bu nedenle yargıç, davalıların dinlenmesinden önce davanın birleştirilmesine gerek olmadığının altını çizdi. Yargıç, konuya ilişkin “Mahkeme, davalılara dinlenmeleri için fırsat vermeden bunu şimdi yapmaya gerek görmemektedir. Davaları birleştirme öncesinde geçici grup avukatı atamak için erken olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İlginizi çekebilir: Adalet Bakanlığı, SBF’nin kefalet şartlarını daraltmak istiyor

Bu arada, Bankman-Fried’in avukatları geçtiğimiz ekim ayında yapılması planlanan ceza duruşmasının ertelenmesi gerekebileceğinin sinyalini verdiler. Bankman-Fried’i temsil eden avukatlar 8 Mart tarihli bir mektupta, resmi olarak bir tarih değişikliği talep etmediklerini, ancak önemli miktarda delilin kendilerine gönderilmesini bekledikleri için bunun gerekli olabileceğini söylediler. Avukatlar ayrıca, şubat ayında Bankman-Fried’e karşı daha fazla suçlamada bulunulduğunu da eklediler.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yargıç, FTX’e karşı açılan toplu davaları birleştirmeyi reddetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!