SBF’in avukatları, savunma hazırlığı için daha fazla süre istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in avukatları, SBF’e savunmasını hazırlaması için daha fazla zaman tanınması gerektiğini belirtti. Bunun da yolu, ceza davasının ertelenmesinden geçiyor.

Avukatlar, SBF’in savunmasına daha fazla hazırlanması gerektiğini düşünüyor

Sam Bankman-Fried’in avukatları geçtiğimiz gün ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan’a gönderdikleri mektupta, henüz resmi olarak bir tarih değişikliği talep etmediklerini, ancak hala kanıtların önemli bir kısmının, kendilerine teslim edilmesini bekledikleri ve şubat ayı sonlarında FTX kurucusuna karşı daha fazla suçlama yöneltildiği için buna ihtiyaç duyulabileceğini belirttiler.

Ne var ki ceza davasının 2 Ekim’de başlaması ve Adalet Bakanlığı tarafından getirilen dolandırıcılık suçlamalarına odaklanılması planlanıyor.

Mektuba göre Adalet Bakanlığı savcıları, FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison ve Zixiao Gary’ye ait cihazlardan elde edilen kanıtları elinde tutuyor. 

Bilindiği üzere hem Ellison hem de Wang dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiler ve Adalet Bakanlığı ile şu anda iş birliği yapıyorlar.

Bankman-Fried’in avukatları ayrıca diğer iki eski FTX ve Alameda çalışanına ait bilgisayarların içindekileri de beklediklerini söylediler. Avukatlar, ayrıca bu cihazlardan elde edilecek delillerin önemli ve savunma için kritik düzeyde önemli olacağını öngörüyorlar.

Yargıç Kaplan’a gönderilen ve duruşma takviminin değiştirilmesini talep eden mektuptan alıntı. Kaynak: CourtListener

Mektupta ayrıca Bankman-Fried hakkında 22 Şubat’ta açıklanan komplo ve dolandırıcılıkla ilgili yeni suçlamalarla birlikte suçlama sayısını sekizden 12’ye çıkaran iddianameye de dikkat çekildi.

Bilindiği üzere Bankman-Fried geçtiğimiz aralık ayında kendisine yöneltilen ilk sekiz suçlamayı da reddetmişti.

SBF’in avukatlarından Christian Everdell, Lewis Kaplan’a gönderdikleri metupta şu ifadelere yer verdi:

“Ek bulguların önemine ve bunların zamanlamasına bağlı olarak, şu anda 2 Ekim 2023 tarihinde başlaması planlanan duruşmanın ertelenmesini talep etmek gerekebilir.”

Everdell, ayrıca “Şu anda böyle bir başvuruda bulunmamakla birlikte, bu konuyu mahkeme için şimdiden not etmek istedik” dedi.

İlginizi çekebilir: FTX’in çöküşü, danışman ve avukatlarını zengin etti

Öte yandan Sam Bankman-Fried şu anda 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmış durumda. SBF, Kaliforniya’da ailesinin evinde ev hapsinde tutuluyor ve çevrimiçi faaliyetleri kısıtlanmış durumda.

Bununla birlikte duruşma takviminin ve kefalet koşullarının, 10 Mart cuma günü yapılacak duruşmada tartışılması bekleniyor.

FTX kurucusu, ayrıca Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) tarafından dolandırıcılıkla ilgili ayrı hukuk davalarıyla karşı karşıya. Her iki dava ise Bankman-Fried’in ceza davası sonrasına ertelendi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF’in avukatları, savunma hazırlığı için daha fazla süre istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!