Arthur Hayes’den yeni bir stablecoin fikri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li düzenleyicilerin stablecoin’leri giderek daha fazla mercek altına aldığı bir ortamda, topluluk, ABD dolarından bağımsız yeni stablecoin fikirleri ortaya atmaya devam ediyor.

Arthur Hayes’den ABD doların bağımsız yeni bir stablecoin önerisi

BitMEX borsasının kurucu ortağı ve eski CEO’su Arthur Hayes, değeri 1 dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve BTC’nin USD’ye karşı bir ters takasının toplamına sabitlenmiş yeni bir stablecoin oluşturma önerisinde bulundu. Hayes potansiyel Satoshi Nakamoto Doları (NUSD) ya da  NakaDollar fikrini geçtiğimiz gün “Dust on Crust” başlıklı bir blog yazısında özetledi.

Hayes, Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi büyük rezerv destekli USD stablecoin’lerin aksine, önerilen NakaDollar’ın herhangi bir USD rezervine bağlı olmayacağını, yalnızca likit ters sürekli takasları listeleyen türev borsalarına dayanacağını söyledi.

Önerilen stablecoin’in özellikle bir dizi BTC short pozisyonuna ve USD ters sürekli takaslara dayanması ve yeni merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO), NakaDAO, yetkili katılımcılar (AP) ve türev borsaları arasındaki matematiksel işlemler sayesinde USD’ye 1’e 1 oranında sabitlenmesini sürdürmesi planlanlanıyor.

Hayes, NakaDollar stablecoin oluşturma sürecinin, bankaların hizmetlerini gerektiren herhangi bir USD hareketinden tamamen arınmış olacağının da altını çizdi. Yine de önerilen NUSD stablecoin’in gerçekten merkeziyetsiz olacağını belirtti ve ekledi:

“NakaDollar çözümündeki başarısızlık noktaları merkezi kripto türev borsaları olacaktır. Merkeziyetsiz türev borsalarını hariç tuttum çünkü merkezi muadilleri kadar likit değiller.”

Ne var ki Arthur Hayes’in stablecoin önerisi, kripto dostu banka Silvergate Bank’in son dönemlerde yaşadığı sıkıntıların ortasında geldi. Ayrıca son zamanlarda yine kripto piyasasında yaşanan birtakım olaylar domino etkisine dönmüş durumda.

Silvergate’in kepenk indirme serüveni ise New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın Paxos Trust’a  piyasadaki en büyük USD stablecoin’lerden biri olan BUSD’nin ihracını durdurmasını emretmesinin hemen ardından geldi. Daha önce de bildirildiği üzere Paxos, Silvergate ve Signature kripto bankası da dahil olmak üzere birkaç bankada mevduat bulunduruyordu.

İlginizi çekebilir: ​​CFTC Başkanı yine fikir değiştirdi: “Stablecoin ve Ethereum bir emtia’dır”

Öte yandan Hayes, düzenleyicilerin süregelen baskısı karşısında USD’den bağımsız stablecoin’leri değerlendirme konusunda yalnız değil. Geçtiğimiz şubat ayında Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto para sektörünün stablecoin’ler için temel olarak avro, yen ya da Singapur doları gibi diğer itibari para birimlerine yöneleceğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Arthur Hayes’den yeni bir stablecoin fikri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!