Vitalik Buterin, 700 bin dolarlık shitcoin’lerini sattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, daha önce kendisine verilen yaklaşık 700.000 dolar değerindeki token’ları Ethereum (ETH) ile değiştirerek bir shitcoin satış çılgınlığı başlattı.

Vitalik Buterin’den shitcoin satış çılgınlığı

Etherscan verilerine göre, Buterin’e ait bir cüzdan geçtiğimiz 380,3 ETH (595.448 dolar) karşılığında 500 trilyon SHIKOKU (SHIK), 58,1 ETH (91.021 dolar) karşılığında yaklaşık 10 milyar Cult DAO (CULT) ve 1,25 ETH (1.950 dolar) karşılığında 50 milyar Mops (MOPS) sattı.

Vitalik’in cüzdanından token işlemlerinin ekran görüntüsü. Kaynak: Etherscan

Token’ların likiditesinin düşük olması nedeniyle satışların fiyatlar üzerinde büyük bir etkisi oldu. CoinMarketCap verilerine göre token’lar arasındaki en büyük fiyat düşüşü, Buterin’in satışının ardından yüzde 86’lık bir düşüş kaydeden SHIK oldu.

#PeckShieldAlert $SHIK (SHIKOKU) has dropped -95.8%
Vitalik Buterin-labeled address has dumped ~5T $SHIK, and gained ~164 $ETH (~260k) and transferred 214 $ETH ($337k) to EthDevhttps://t.co/Uw6TA1RDKP pic.twitter.com/FuIbgGgrdA

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) March 7, 2023

Ayrıca dolaşımdaki toplam SHIK arzı 1 katrilyon olup, daha önce Buterin’in elinde bulunan 500 trilyon mevcut arzın yüzde 50’sini temsil ediyor.

Mayıs 2021’de Ethereum kurucu ortağı, Shiba Inu (SHIB) ve Dogelon Mars (ELON) gibi token’ları satarak benzer bir satış stratejisi başlatmıştı. Buterin’in söz konusu satış işlemi ise SHIB ve ELON fiyatlarının sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 90 değer kaybetmelerine sebebiyet verdi.

Öte yandan kripto para topluluğundan kimileri, Buterin’in tokenlar üzerinde yarattığı büyük etkiyi göz önünde bulundurarak satış kararı almasından duydukları hayal kırıklığını paylaşırken, kimileri de bunun nedeninin çoğu ülkede gelir vergisine tabi olan airdrop almanın vergi sonuçları olduğunu öne sürdü.

Seems like a strange move, he is more than aware this would tank prices and drain liquidity. My one assumption is that his accountant warned him these tokens would count as income on his tax sheet. Selling to cover the expense

— SecureZero  (@securezero) March 7, 2023

Son olarak Buterin, token’ın madencilik öncesi satışı sırasında Ethereum kurucu ortağı Joe Lubin ile birlikte Ethereum arzının yüzde 75’ini biriktirmekle suçlanmasının ardından 2018’de attığı bir tweet’te cüzdanın sahibi olduğunu doğruladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin, 700 bin dolarlık shitcoin’lerini sattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!