Silvergate kepenk indirmemek için FDIC yetkilileriyle görüşüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silvergate, geciktirdiği 10-K raporlarının ardından son zamanlarda çok kan kaybetti ve kepenk indirmenin eşiğine kadar geldi. Şimdi ise düzenleyicilerin, kripto dostu bankayı olası bir kapanmadan kurtarmanın yollarını bulmak için Silvergate ile acil görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Silvergate, kepenk indirmemek için elinden geleni yapıyor

Bloomberg’in haberine göre, konuya hakim kişiler Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) yetkililerinin yönetimle şirketi kurtarmanın yollarını görüştüğünü söyledi.

Bilindiği üzere FDIC, ABD’de finansal kurumları güvenlik, sağlamlık ve tüketicinin korunması açısından denetlemekle görevli bağımsız bir devlet kurumu.

US regulators have been sent to the headquarters of Silvergate Capital, as the troubled crypto-friendly bank looks for a way to stay in business https://t.co/fq2sPWS7nV

— Bloomberg Crypto (@crypto) March 7, 2023

Bloomberg’in kaynaklarından biri, FDIC müfettişlerinin geçtiğimiz hafta şirketin genel merkezine geldiğini ve o zamandan beri şirketin defter ve kayıtlarını incelediğini söyledi.

Bir başka kaynak ise Silvergate’in, mali sıkıntılarıyla nasıl başa çıkacağı konusunda henüz bir karar verilmediğini ve FDIC’nin dahil olmasının, düzenleyici kurumun katkısı olmadan bir çözüme ulaşılamayacağı anlamına gelmediğini kaydetti.

İlginizi çekebilir: Beyaz Saray, Silvergate’i yakından takip ediyor

Silvergate hisseleri geçtiğimiz hafta, şirketin iş ve mali durumuna kapsamlı bir genel bakış sağlayacak bir belge olan 10-K raporunun dosyalanmasında bir gecikme olduğunu duyurmasının ardından düştü.

O dönemde şirket, piyasadaki dalgalanmanın ve 2022’de yaşanan birkaç yüksek profilli iflasın önümüzdeki 12 ay boyunca devam eden bir işletme olarak devam etme kabiliyeti üzerindeki etkisini değerlendirdiğini söylemişti.

Ne var ki Silvergate’in mali durumuna ilişkin belirsizlik sektörün geri kalanı için maliyetli olabilecek bir iflas başvurusunun yaklaşmakta olduğuna dair korkuları artırdı. Bununla birlikte Silvergate hisseleri 2 Mart tarihinde New York Borsası’nda yüzde 50’nin üzerinde değer kaybederek 5,72 dolara gerilerken, kripto fiyatları da genel olarak düşüşe geçti.

1/ We maintain relationships with several banking partners. We are sensitive to the concerns around Silvergate and are in the process of unwinding certain services with them and notifying customers. Otherwise, all Circle services, including USDC are operating as normal.

— Circle (@circle) March 2, 2023

10-K raporu Silvergate’e kan kaybettirdi

Ayrıca 10-K gecikme duyurusundan sonraki 24 saat içerisinde Coinbase, Circle, Bitstamp, Galaxy Digital ve Paxos, Silvergate ile olan bireysel ortaklıklarını yeniden gözden geçirdiklerini açıkladılar. MicroStrategy, Binance ve Tether ise bankaya dolaylı yolda yatırım yaptıklarını reddetti.

Öte yandan Google Finance’e göre, Silvergate hisseleri geçtiğimiz ay yüzde 70 düşüşle 5,21 dolar kadar geri çekildi.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Silvergate kepenk indirmemek için FDIC yetkilileriyle görüşüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!