CFTX, MRAC toplantısında dijital varlıkları ele aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), dijital varlıklar için bir düzenleyici çerçevenin yanı sıra, blockhain teknolojisinin kullanım durumlarını da tartıştı.

CFTC’nin Piyasa Riski Danışma Komitesi’nin (MRAC) 8 Mart’ta yaptığı toplantıda komisyon üyeleri, düzenleyiciler ve sektör temsilcileri, komisyonun dijital varlıklar için düzenleyici bir çerçeve geliştirme çabalarının bir parçası olacak kritik konuları ele aldı. Bununla birlikte Uniswap Labs CEO’su Hayden Adams ve Chainalysis’in küresel kamu politikası başkanı Caroline Malcolm’un da aralarında bulunduğu sektörün önde gelen isimleri, DeFi ve blockchain kullanım durumlarına odaklanan bir panele katıldı.

“MRAC’ın benzeri görülmemiş raporlar ve tavsiyeler sunma konusundaki rolü ile tutarlı bir biçimde, komisyonun pazarlarımızdaki iklimle ilgili risklere ele almak ve dijital varlıkların düzenlenmesi hususnda tavsiyeler sunmak için planlara odaklanmasını bekliyoruz”

CFTC yetkilisi Kristin Johson ekledi:

“Ekonomimiz dijital bir ekonomi, Kürsel finans piyasaları tartışmasız bir biçimde internete ve nesnelerin internetine (IOT) dayanmaktadır. Şu anda Web 3.0’ın konuşlandırılmasına tanık oluyoruz”

 

Today @CFTCjohnson delivered an opening statement before the Market Risk Advisory Committee Meeting. Read it as prepared: https://t.co/laAMDaRlMN

— CFTC (@CFTC) March 8, 2023

SEC ve CFTC, kripto sektörüne baskı yapıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile birlikte CFTC, kripto sektöründeki yüksek profilli şirketlere ve bireylere karşı açılan bazı davaların arkasında birlikte rol aldı. Komisyon, FTX’in eski yöneticileri Nishad Singh ve Sam Bankman-Fried’ı emtia dolandırıcılığı iddiasıyla suçladı. Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison ve FTX’in eski CTO’su Gary Wang de benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldılar. 

ABD’deki dijital varlıkların düzenlenmesi konusu, federal yetkililer ve vekiller arasında bir tartışma yaşanmasına neden olabilir. Temsilci Tom Emmer, Fed’in CBDC çıkarma yetkisini sınırlamayı amaçlayan bir yasa tasarısı sunarken, SEC ayrıca Binance USD token’ları konusunda Paxos’a karşı harekete geçti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTX, MRAC toplantısında dijital varlıkları ele aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!