Metaverse’e odaklanan Meta, işten çıkartmalara devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse projeleri, günümüzde teknoloji geliştirmenin en heyecan verici ve yenilikçi alanlarından biri olarak kabul ediliyor. 

Metaverse kavramı, bilim kurgu kitaplarında ve filmlerinde insanların etkileşimde bulunabilecekleri ve hayatlarını yaşayabilecekleri sanal bir dünya olarak popüler hale gelmesiyle on yıllardır ortalıkta dolaşıyordu. Bununla birlikte, teknolojideki son gelişmeler, sanal ve fiziksel gerçeklik arasındaki çizgileri bulanıklaştıran, tamamen gerçekleştirilmiş metaverse deneyimleri yaratmayı mümkün kıldı.

Metaverse’ün en bilindik destekçileri arasında Facebook’un yakın zamanda markasını değiştiren ana şirketi Meta yer alıyor. Şirket, metaverse’nin geleceğinin önemli bir parçası olacağına inandığı sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin geliştirilmesine önemli yatırımlar yaptı. Meta, bu alanda Oculus VR kulaklığı ve insanların sanal gerçeklikte işbirliği yapmasına olanak tanıyan Horizon Workrooms platformu gibi birçok ürünü şimdiden piyasaya sürdü.

Ancak ne yazık ki küresel olarak yaşanan enflasyon ve resesyon endişeleri, dev şirketleri de vurdu. Meta ise işten çıkarma yapan şirketler arasında üst sıralarda yer alıyor. 

Metaverse’e odaklanan Meta, çalışan sayısını düşürmeye devam edecek

Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta, konuya yakın kaynaklara göre yeni bir işten çıkarmalar planlıyor ve bu hafta binlerce çalışanını işten çıkaracak.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Meta, daha verimli bir organizasyon olma çabasıyla Kasım ayındaki çalışan sayısında yüzde 13’lük düşüşün yanı sıra daha fazla çalışanla yollarını ayırıyor. Meta, daha önceki kesinti turlarında, ilk büyük işten çıkarmasında 11.000 işçiyi işten çıkarmıştı. Bloomberg’ün şubat ayında bildirdiğine göre, şirket ayrıca organizasyonunu toparlamak için de çalışıyor.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaverse’e odaklanan Meta, işten çıkartmalara devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!