Çin’in yeni kozu dijital yuan, göz bebeği WeChat’e geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DCEP olarak da bilinen Çin’in dijital yuanı, Çin’in para birimi yuan’ın dijital bir versiyonu olarak uzun bir süredir kullanılıyor. Çin Halk Bankası tarafından piyasaya sürülen ve fiziksel para birimiyle birlikte çalışmak üzere tasarlanan dijital yuan, ülkenin büyük bir kısmında aktif olarak kullanılıyor.

Dijital yuan, finansal katılımı artırmak ve ülkenin kredi kartları ve mobil ödeme uygulamaları gibi geleneksel ödeme yöntemlerine bağımlılığını azaltmak için geliştiriliyor. Ayrıca ödeme sistemlerinin verimliliğini artırması ve işlem maliyetlerini düşürmesi bekleniyor.

Bu doğrultuda günden güne yeni entegrasyon ve kullanım alanlarının genişlemesi gibi haberler ile gündeme gelen CBDC, son olarak ülkenin en kapsamlı uygulamalarından biri olan WeChat’e geliyor.

Bu entegrasyonun önemli olmasının asıl nedeni, ülkede WeChat’in oldukça aktif ve birçok alanda kullanılması.

Çin’in dijital yuanı, popüler WeChat uygulamasına geliyor

Çinli teknoloji devi Tencent’in sahibi olduğu WeChat Pay’in Çin’de bir milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Yeni duyurulan Dijital yuan’ın WeChat Pay ile entegrasyon, uygulamanın kullanıcıları arasında sorunsuz işlemlere olanak tanıyacak. Kullanıcılar, artık dijital yuan cüzdanlarını WeChat hesaplarına bağlayabilecek ve doğrudan uygulama içinde mal ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılabilecek.

Dijital yuan’ın WeChat Pay ile entegrasyonunun Çin’deki ödemelerin geleceği üzerinde önemli etkileri de bulunuyor. Kullanıcılar günlük işlemleri için WeChat Pay’i kullanmaya zaten aşina olduklarından, potansiyel olarak dijital para biriminin yaygın olarak benimsenmesine yaraması planlanıyor.

Bununla birlikte, Çin hükümetinin dijital yuan kullanılarak yapılan işlemleri izleme potansiyeli hakkında endişeler dile getiriliyor. Para birimi hükümet tarafından çıkarılıp kontrol edildiğinden, bireylerin finansal işlemleri üzerinde benzeri görülmemiş düzeyde gözetim ve kontrol sağlayabilir.

Bu endişelere rağmen, dijital yuan, geleneksel ödeme yöntemlerine bağımlılığı azaltma ve finansal katılımı artırma potansiyeli nedeniyle övgülerin sahibi gibi gözüküyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin’in yeni kozu dijital yuan, göz bebeği WeChat’e geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!